השאלה לא ברורה

  • מה גובר?!?!
    בובליל | 20/11/2008 10:31

    שלום רב לכולם, בהפקעה לפי תוכנית מסויימת - אם התקנון והתשריט לא אחידים (בתשריט מסומן ששטח מסויין מופקע, אבל בתקנון החלקה המסויימת לא מופיעה). מה גובר?!?!

    • השאלה לא ברורה
      | עו"ד שרון עזרא | 20/11/2008 11:45

      לר ברור מי ערך התשריט ותקנון, לצורך מה, ובאיזה עניין יש סתירה בין שני המסמכים. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • הבהרה
        בובליל | 20/11/2008 14:56

        קיימת תוכנית הפקעה שפורסמה לפני כ- 30 שנה (תשריט + תקנון). החלק הרלוונטי מבחינתי מופיע בגבולות התשריט ("קו כחול") כחלק המיועד להפקעה, אך בתקנון החלקה הזו לא מופיעה. במצב של סתירה בין התקנון לבין התשריט- מה גובר?! אם יש לי טענת הגנה בכך שהחלקה שלי לא נרשמה בתקנון ולא יכלתי לדעת שהיא מועמדת להפקעה? (באמת לא ידעתי עד ללפני מס' ימים...)

    • תקנון מול תשריט
      עו"ד | 20/11/2008 16:55

      יש לקרוא את התקנון ולבחון את הוראותיו לעיתים התקנון הינו הסדרה כללי אשר מפנה לתשריט ובמצב זה התשריט הוא אשר קובע. על כן על מנת לבחון האם על השטח שלך חלה ההפקעה או לא עליך לקרוא טוב את התקנון יחד עם התשריט. כמו כן במידה ומדובר בהפקעה לצורכי ציבור אתה יכול לעיין בהודעה על ההפקעה שמתפרסמת ברשומות אשר מציינת את הגוש והחלקה עליהם ההפקעה חלה.