מערכת פיקוד שבת במעלית

  • התקנת מערכת פיקוד שבת
    קובי | 19/11/2008 21:49

    שלום, הנני יושב ראש ועד בניין שבו קיימות שתי מעליות.מספר דיירים שומרי שבת בבניין ביקשו להתקין באחת המעליות מערכת פיקוד שבת.נאספו כ25 חתימות מדיירי הבניין (מספר הדיירים בבנין הוא 36) המאשרות את הסכמת הדיירים להפעלת אחת המעליות כמעלית שבת. מערכת פיקוד שבת הותקנה באחת המעליות.במהלך ההתקנה נודע לאחד הדיירים על ההתקנה,הדייר הביע את התנגדותו לכך כי לטענתו ערך דירתו תרד מעצם התקנת מערכת פיקוד השבת. יש לציין מספר דברים: 1.ההתקנה נעשתה על חשבון אך ורק של 4 הדיירים שומרי השבת שביקשו זאת,ולא נעשתה מכספי וועד הבית. 2.בנוסף הדייר שהביע את התנגדותו טען גם כי הוא לא נשאל לעצם העניין(על כך הוא נענה ע"י וועד הבניין שהוא איננו מתגורר דרך קבע בדירתו מכיוון שהוא גר בחו"ל ולא ניתן היה להשיגו). 3.הדייר המתנגד דורש לערוך פרוטוקול מסודר ואסיפה שבה כל דיירי הבניין ישתתפו. מספר שאלות לגבי הנושא הנ"ל: 1.מה הוא החוק בנוגע להתקנת מערכת פיקוד שבת? 2.מה הוא ההליך המסודר בנוגע להתקנה? האם אסיפת חתימות מרוב דיירי הבניין (יותר משני שליש) מספיקה? 2.מה לגבי טענותיו של הדייר האם ערך דירתו באמת תרד? והאם הוא יכול לטעון שמבחינה משפטית מכיוון שהוא לא נשאל בעניין תהליך ההתקנה אינו חוקי?

    • מערכת פיקוד שבת במעלית
      עו"ד שרון עזרא | 20/11/2008 11:42

      קובי שלום לעניין ניהול שוטף של הבניין- יש לפנות להוראות תקנון הבית המשותף. בהעדר תקנון- חש לפנות לתקנון הבית המצוי הקבוע בחוק. במקרה כזה, לדעתי נדרש רוב רגיל. טענת הדייר כי מערכת פיקוד שבת תוריד את ערך דירתו נשמעת לי קלושה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • המשך תשובה
        עו"ד שרון עזרא | 24/11/2008 12:25

        ראה גם סעיף 59 ז לחוק המקרקעין המתייחס לנושא הפעלת מעלית שבת: 1. כשיש יותר ממעלית אחת- רשאי כל בעל דירה לדרוש כי אחת המעליות תפעל כמעלית שבת 2. שר המשפטים יקבע את זמני הפעלת מעלית השבת1 שכל בעלי הדירות יקבעו את שעות הפעילות 3. בעלי הדירות הדורשים הפעלת מעלית שבת ישאו בהוצאות הנובעות מכך בברכה, שרון עזרא, עו"ד