תשובה

  • רישום הערת אזהרה
    אורלי | 19/11/2008 13:57

    ברשותי דירה, שאינה רשומה בטאבו, אך קיימת הערת אזהרה. התגרשתי מבעלי, ועפ"י הסכם הגירושין, הדירה עוברת לבעלותי, כלומר הוא ויתר על חלקו בדירה. כיצד אני משנה את הערת האזהרה על מנת שהנכס יהיה רשום על שמי? (עדיין לא העברנו בטאבו את רישום הבעלות)

    • תשובה
      אורן יוז'וק מלכין | 19/11/2008 16:05

      אם רישום הדירה נעשה בשלב זה בספרי הקבלן/ חברה משכנת - יש לעדכן את בא כוחו בדבר הסכם הגירושין ולבצע העברת זכויות על פי הנהלים הקיימים אצלם.

      • תשובה
        אורלי | 19/11/2008 17:40

        זו דירה פרטית, לא מקבלן, והערת האזהרה הקיימת היא על שם שנינו. אין לי אפשרות כרגע להעביר בטאבו, השאלה אם ניתן לשנות את הערת האזהרה או להוסיף הערת אזהרה שהדירה שייכת לי בהתאם להסכם הגירושין. ובמידה ולא - האם תהיה לו אפשרות לגעת בדירה בעתיד במידה ואני לא מעבירה אותה על שמי בטאבו - למרות הכתוב בהסכם הגירושין?

    • מחיקת הערת אזהרה
      עו"ד | 20/11/2008 17:06

      יש להגיש בקשה למחיקת הערת האזהרה הרשומה לטובת בעלך (לשעבר). את טופס הבקשה את יכולה הוריד מאתר האינטרנט של לשכת רישום מקרקעין (טאבו) אולם בעלך צריך לחתום על בקשה זו.