פירוק שיתוף במקרקעין

  • פירוק שותפות בירושה
    ירון | 31/10/2008 14:22

    אינני מבין את המושגים ומה הם אומרים . אנו שלושה אחים שירשנו דירה של אבינו ז"ל. קיים סיכסוך בין שני אחיי , ואחד מהם רוצה להוציא פירוק שותפות . מה זה אומר? הוא יוכל למכור את הבית בלי אישור שני האחים האחרים? אשמח להסבר מה אומר המושג פירוק שותפות , והאם הוא מחייב את אחד היורשים/ או את הרוב ( שני האחים האחרים ) לקבל מה שלא מוסכם על דעתם. אשמח לכל הסבר ואם אפשר בצורה פשוטה וברורה. המון תודה ירון

    • פירוק שיתוף במקרקעין
      עו"ד זהר ארד | 31/10/2008 19:34

      ירון שלום, פירוק שיתוף במקרקעין לא יכול להתבצע ללא הסכמה של השותפים באותם מקרקעין. בכלליות רבה ובפשטות (כבקשתך) אציין, כי במקרה ואחד השותפים רוצה לפרק את השיתוף עליו להגיש תביעה לפירוק שיתוף לבית המשפט. בבית המשפט תינתן שכל אחד מהשותפים הזדמנות לטעון את טענותיו. מומלץ להיעזר בשירותיו של עו"ד מתחום המקרקעין בכל הליך לפירוק שיתוף יזום או כפוי. בברכה, זהר ארד, עו"ד