הארכת תקופת חכירה

  • חידוש חוזה חכירה
    רונדו | 30/10/2008 15:08

    קיים הסכם חכירה מהוון ל- 49 שנים (שמסתימים בשנת 2036). ההסכם אינו קובע תקופת חכירה נוספת. זכות החכירה רשומה בטאבו. האם בסיום תקופת החכירה יהיה צורך לשלם דמי חכירה כדי לחדש את החכירה לתקופה נוספת ?

    • הארכת תקופת חכירה
      עו"ד זהר ארד | 31/10/2008 12:01

      רונדו שלום, אנחנו מדברים על מצב עתידי שיתרחש רק בעוד 20 שנה ולכן מן הסתם לא ניתן להשיב. בכלליות אומר, כי ככל שיהיה צורך לחדש את החכירה, נראה שהדבר יהיה כרוך בתשלום דמי חכירה ביחס לתקופה המוארכת. יחד עם זאת, ישנה מגמה במינהל מקרקעי ישראל להעביר נכסים (מגורים) אשר חכורים בהסכמים מהוונים לבעלות החוכרים. על כן, אפשר להניח שבעוד עשרים שנה כבר תעבור הבעלות בנכס על שמך ואז לא יהיה צורך לחדש חכירה. לפרטים נוספים אנא פנה למינהל מקרקעי ישראל. בברכה, זהר ארד, עו"ד