אנא פני לפורום דיני משפחה

  • בעיה קשה!
    אני | 24/10/2008 15:50

    הבעיה: אני נשואה ואנו מתגוררים בדירה הרשומה ע"ש אימו של בעלי. היא הבהירה כי לאחר מותה, כמו כיום בחייה, תינתן לבעלי חזקה בלעדית בדירה וזכות להתגורר בה עד סוף חייו, ואולם עם מותו הדירה תועבר בירושה לילדיו. כלומר, חמותי לא מקנה שום זכויות בעלות בדירה לבעלי, אלא חזקה בלבד. אנו עומדים לעבור דירה, ואימו תרכוש הדירה החלופית, ומתכוונת כפי הנראה להותיר המצב המשפטי המתואר כפי שהוא (כלומר גם בדירה החדשה יהיו לבעלי זכות חזקה בלעדית וזכות מגורים בה עד סוף חייו). מצב זה, לא יאפשר לנו לנהוג בדירה "מנהג בעלים" למכור או להשכיר אותה, אם נרצה לעבור לדירה אחרת. בנוסף, לבעלי ילדים מנישואין קודמים, ואין לי ספק שהם ירצו למכור הדירה מיד עם מות בעלי חלילה, וכך אני וילדיי "נשאר ברחוב" חלילה. בכל מקרה, איננו רוצים להיות נתונים בידיהם של ילדיו של בעלי (שהינם כיום קטינים בשנות העשרה). איזו אפשרות משפטית נוכל להציע לחמותי, על מנת לשכנע אותה לרשום הדירה ע"ש בעלי או לתת לנו לנהוג בה מנהג בעלים, כך שלא נהיה בני ערובה בידי ילדיו???

    • אנא פני לפורום דיני משפחה  לת
      עו"ד שרון עזרא | 26/10/2008 09:28

      • הבהרה לעו"ד שרון עזרא!!!!!!!!
        אני | 28/10/2008 12:38

        הבהרה, בתגובה להפנייתי לפורום דיני משפחה. הכוונה בשאלתי היתה - האם לעניות דעתכם, כמי שעיסוקם כעו"ד בנדל"ן - האם קיימת קונסטלציה משפטית, בה מחד הדירה לא תירשם ע"ש בעלי , אולם יחד עם זאת לא נהיה בני ערובה בידי ילדיו?

        • המשך תשובה
          עו"ד שרון עזרא | 30/10/2008 13:11

          נתחיל בכך שיש דרכים להגיע למצב הרצוי מבחינתכם, בו מחד- לבעלך זכות חזקה בדירה כל חייו ומאידך- הבעלים של הדירה, תהא זהותם אשר תהא, לא יכולים למכור הדירה כל עוד בעלך בחיים (למשל- על ידי כתיבת התנאה בצוואה ורישום הערת אזהרה). בכל מקרה, הדרך בה חמתך מבקשת להביע את רצונה בעייתי, שכן במותה חייבים לקבוע יורש (ולא רק יורש לאחר מות בעלך שיבד"ל) ולכן אני ממליצה כי הצוואה תערך על ידי עו"ד.כאמור, במסגרת הצוואה ניתן להגביל את זכויות היורשים. בברכה, שרון עזרא, עו"ד