הפורום אינו תחליף ליעוץ משפטי

  • דעתכם החשובה בסוגיה
    אמיר | 30/09/2008 10:37

    שלום לפני כשנה וחצי פניתי לאחד השכנים שביתו העתידי גובל בביתי והודעתי לו על כונתי להתחיל בבנית החומה האחורית שבינינו ועל אפשרות ההתתפות שלו,הלה הודיע לי שאין זה מעינינו ושעליי לפנות לקבלן שלו ולהסדיר זאת מולו כמובן שעשיתי זאת ואף סיכמתי אם הקבלן שלי שיגבה 200 ש"ח למטר ונחלק לשניים הקבלן מייד סרב וטען שהוא מוכן להשתתף רק בעלויות החומר כמובן שלא הסכמנו ואמרנו לו שאם כך שהוא יבנה את החומה ואנו נשתתף רק בעלויות החומר וכך היה, הקבלן שלו בנה חומה בניגוד לכתוב בהיתר הוא בנה חומה של 2 מטר כשבהיתר בתוכנית החומה אמורה להיות בגובה 0.70 ס"מ. עברה חלפה לה שנה וחצי ובימים אלו פנה אליי שכני וביקש השתתפות בחומה שנבנתה והוא פתאום מבקש 350 ש"ח כפול אורך כפול גובה ועוד 250 מטר רץ על הרגל אני מצידי הזכרתי לו שהוא טען אז שזה לא מעינינו ושהוא סגר מחיר גלובל אם קבלן השלד ועלינו לסגור זאת מול הקבלן שלו דבר שלא עלה בהצלחה. אני מצידי הצעתי לו בדיוק מה שהציע לי הקבלו שלו דאז וזה השתתפות רק בעלות החומר. לדעתי האישית שכני פשוט נזכר לעצמו שאולי יש פה מקום להרויח כמה אלפי שקלים והלה בחר להתעלם לחלוטין ממה שביקש הקבלן שלו והחל להתמם בפשפטים כגון "לא מעניין אותי מה שהיה היה זה בעיה שלכם".אף טען שהפיתוח עלה יקר ויש לו חשבוניות כשביקשתי שיציגם הראה לי חוזה בניית שלד אבן חומות ושבילים בסה"כ 200.000 ש"ח מוזר מאוד הסכום וברור לי שהשאר שחור. יש לציין שאם שכני מצידי הבית לא היתה הבעיה הזו. על פי מה שקראתם פה מה עלי לעשות? אני רוצה לסיים את הפרשה ובהגינות על סמך מה שהצד השני רצה בהתחלה אני לא רוצה ששכני יגרור אותי למשפט כי בלאו הכי הוא יפסיד כי הוא בנה בניגוד להיתר ואין לו שום חשבונית שמראה עלויות בניית החומה.

    • הפורום אינו תחליף ליעוץ משפטי
      עו"ד זהר ארד | 30/09/2008 12:33

      אמיר שלום, קראתי את התיאור העובדתי המפורט והארוך שכתבת ולא מצאתי שאלה משפטית אשר מתבקשת תשובה בגינה. אתה למעשה מבקש יעוץ משפטי כיצד עליך לפעול בנסיבות הקיימות, וזאת לצערי לא נוכל לתת לך במסגרת הפורום. הפורום אינו תחליף ליעוץ משפטי אלא במה להעלאת שאלות משפטיות ממוקדות וקבלת תשובות ממוקדות לשאלות אלו. לקבלת יעוץ משפטי בסוגיה שתיארת יהיה עליך לפנות לעו"ד העוסק במקרקעין ולקבל יעוץ אישי. בברכת שנה טובה, זהר ארד, עו"ד