תשובה

  • רכש דירה בעיסקת מזומן
    עודד | 22/09/2008 17:03

    לצוות עו"ד שלום רב, אני נמצא במו"מ לרכישת דירה יד שניה מכיוון שהדירה למעשה פנויה ואני מכרתי את דירתי - מציע המוכר והעו"ד שלו שנעשה את העיסקה בטווח קצר- כך שלמעשה תועבר יתרת התמורה לאחר קבלת הערת אזהרה- ושאר המסמכים , וישוריין סכום כלשהו בנאמנות למס שבח - ואז אפשר למעשה לקבל את החזקה בדירה. שאלתי : האם מומלצת בד"כ עיסקה מסוג זה ? האם עדיפה קבלת החזקה על כל המשתמע מכך- ע"פ המתנה עד הגעת האישורים הנדרשים ? אשמח לתשובתכם ודעתכם בברכה,

    • תשובה
      ashit | 22/09/2008 17:53

      עסקה כגון זו המתוארת אינה דבר שכיח בנסיבות המתוארות. יש אכן להקפיד שאכן תירשם הערת אזהרה ותיוותר בידי בא-כוח המוכר , מכח תפקידו כ"נאמן", סך כספי די והותר שיכסה חיוב תיאורטי במס שבח, חובות עיריה לרבות חוב תאורטי בהיטל השבחה. הייתי ממליץ לך לפנות למוכר ולבקש ממנו שימציא לך טרם העיסקה אישור בכתב ממחלקת הנדסה בעיריה בה מצוייה הדירה, לפיו אין חוב היטל השבחה על הדירה נכון ליום הוצאת האישור. בהצלחה

    • הפורום אינו תחליף ליעוץ משפטי אישי
      עו"ד זהר ארד | 22/09/2008 19:58

      עודד שלום, מאחר ואתה נמצא בהליך רכישה של דירה מומלץ בחום כי תפנה לקבל יעוץ משפטי אישי. כל תשובה שניתן לך במסגרת הפורום תהיה חלקית ולא ממצה. יש לבדוק את כל העסקה כמקשה אחת, וזאת יוכל לעשות רק עו"ד מטעמך. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד