גדר משותפת

  • מחכה לתשובה
    דני | 16/09/2008 21:28

    שאלתי אתמול לגבי חומה משותפת....מישהו יכול להגיב לשאלתי?

    • גדר משותפת
      עו"ד עמית דביר | 17/09/2008 10:10

      דני שלום, על פי הדין השכן חייב לשאת בעלות מחצית בניית הגדר אלא אם כן היא נבנתה באופן מלא בתוך החלקה שלך. כך או כך, השכן עושה שימוש בגדר שלך ולכן אף אם היתה רק בחלק שלך מדובר בהסגת גבול, גרימת נזק לקניינך (התקנת המזגן) וכן התעשרות שלו על חשבונך (שימוש בגדר לצרכיו ללא אישורך). משכך, ולפי התיאור שלך קמה לך עילה לתבוע את השכן. אני ממליץ להתייעץ עם עו"ד מקרקעין בטרם פנייה במכתב לשכן ולאחר מכן הגשת תביעה. בברכה, עמית דביר, עו"ד מקרקעין.

      • הבעיה נוצרת
        דני | 17/09/2008 10:49

        הבעייה נוצרת בכך שהוא עובד ומתקין מזגן על הגדר שאני בניתי אך מהצד שהוא 10 ס"מ על שטחו וטוען שמאחר שזה על שטחו מותר לו להשתמש בגדר. האם יש בכך אמת?

        • התקנת מזגן
          עו"ד שרון עזרא | 17/09/2008 11:48

          יש לבחון האם השימוש ב"חלק שלו" בגדר גורם נזק ו/או מטרד לקניינך. אם כן, ייתכן ויש לך עילה למנוע התקנת המזגן.בכל מקרה הוא מתעשר על חשבונך שכן עושה שימוש בגדר שאתה בנית מבלי להשתתף בעלות בנייתה בברכה, שרון עזרא, עו"ד

          • עד שייכתב מכתב
            דני | 17/09/2008 18:05

            האם אפשר למשל לערב משטרה שתורה לו לא לגעת בגדר או להוריד את המזגן, עד שיכתב מכתב על-ידי עו"ד או תהיה תביעה? כי בינתיים הוא עושה פשוט כל שעולה על רוחו עם הגדר שלי

            • המשטרה לא תתערב בכך ותפנה אותך לבימ"ש  לת
              עו"ד שרון עזרא | 18/09/2008 09:06