תביעה אצל המפקח על בתים משותפים

  • תביעה מהמפקח למנהל המקרקעין
    מורין | 16/09/2008 10:38

    שלום ברצוני להתייעץ בבקשה לגבי תביעה שהוגשה נגדי מטעם וועד הבניין למפקח על המקרקעין.אודה לך באם תוכל לעזור. אני גרה בבניין רב קומות כבר 25 שנה ,ובאופן תמידי משלמת את וועד,אולם בקרב השנתיים האחרות בשל המטרד שחל מתחת לביתי (אני גרה קומה 1),אני לא משלמת,וזאת משום שהוועד לא פועל להעברת המטרד למקום אחר. מתחת לביתי היה כלוב שבו היו מונחים אופנועים חונים,אופניים.... בשנתיים האחרונות אחד מדיירי הבניין החליט להפוך אותו למחסנו הפרטי ולשים את כל האופנועים שרכש (מנהל שם עסק יחד עם 3 בניו).תוך שהוא עושה רעש,ומפריע לסדר התקין של הבניין,לשם כך פניתי לעירייה שהחליטה להוריד את הכלוב משום שהוא לא בטיחותי,האדון הנכבד כעס והחליט להתנקם בנו,וקרוב לשנתיים אני ובני ביתי סובלים מצפצפות בלילות וביום יום אותן הוא מפעיל באופן מכוון,רעשי אגזוז המנוע של האופנוע.יש לציין שהוא גם שולט בסדר חניית האופנועים,כלומר יש עוד דיירים שמחנים והוא קובע את המקום של כל אחד,זאת ראיתי במו עיני,ואף שהוא מקיים משם עסקים . יש לציין שאדם זה הוא חבר בוועד הבניין שאחראי לתחום מסויים ,והוא אף חתום על כתב התביעה שהוועד פתח כנגדי.האם יש כאן ניגוד עניינים? איך חבר בוועד יכול להפריע ולהוות מטרד לסדר הציבורי. יו"ר הוועד כמובן לטובתו,אומר כי הכלוב לא היה צריך להיות מוצא מהשטח ואף טוען כי מתקיים כאן "סכסוך שכנים".אין לי שום סכסוך עם האדון הזה שמהווה הפרעה לחיי היום יום ומטריד אותי ואת מנוחתי בלילות באופן מכוון ובזדון.פניות רבות ונשנות למשטרה,לגורמי העירייה לא הואילו,ונואשתי לחלוטין.נכון להרגע הוועד הגיש כנגד תביעה על אי תשלום 25 חודשים דמי וועד.בפועל אני לא מוכנה לשלם עד אשר לא יוצא צו מניעה (כך נאמר לי בעירייה ובמשטרה זו הדרך היחידה לטפל).רמת החיים שלי ירדה,ואף במידה וארצה לשכור או למכור לא אוכל משום שיש ג'ראז מתחת לביתי,והרעש בלתי נסבל .לאדון זה יש אופנועים יקרים ללא ביטוח,ולא תגיד אחד או שניים אלא 5 שלו ועוד כמה של שאר דיירי הבניין ,מה גם שלפני שנתיים לא היו הרבה אופנועים ,חל ריבוי משמעותי בכמות. הדבר מהווה בעבורי ובעבור בעלי מטרד בלתי פוסק,וירידה במצבי הבריאותי ושל בעלי ומטרד בלתי פוסק. שאלתי אליך מה ניתן לעשות?בכתב התביעה הוועד לא ציין את כל הקטע עם האופנועים אלא כתב 3 שורות כי יש מטרד ורעש לפעמים בלילות אולם זה לא בתחום אחריותו לטפל בזה. האם כדאי לי לדחות את התביעה אצל המפקח במקרקעין כדי שאקבל ייעוץ הולם? האם המפקח בתחום תפקידו יכול לעזור לי עם צו המניעה ולהעביר את שטח האופנועים למגרש אחר ,כדוגמה שטח החנייה הרחב שישנו השייך לשני הבניינים .נואשתי לחלוטין אין למי לפנות.יש לי ילדים שלומדים ונורא סובלים מכך. אשמח אם תוכל לייעץ לי . תבורך מורין

    • תביעה אצל המפקח על בתים משותפים
      עו"ד זהר ארד | 16/09/2008 11:21

      מורין שלום, עם כל הרצון לעזור, הפורום אינו תחליף ליעוץ משפטי אלא פלטפורמה למתן הכוונה ומענה ממוקד לשאלות ממוקדות. על כן, אמליץ לך אכן לנסות לדחות את המועד להגשת כתב הגנה מטעמך ולפנות לקבלת יעוץ אישי. כך גם, תוכלי להפקיד בידים של גורם אחד, הן את ניהול הגנתך והן ניהול של תביעה מטעמך כנגד ועד הבית ו/או השכן הבעייתי. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד