הפקעה על ידי מע"צ

  • הפקעה מכח פקודת הדרכים והמסילות
    E | 11/09/2008 09:32

    שלום רב, מע"צ הגישו תביעה להפקעה מכח פקודת הדרכים והמסילות. הקרקע בבעלות פרטית. מי שנדרש להתפנות (בין היתר) ההיא משפחה עם ילדים (קטינים) שבנתה בית לפני מספר רב של שנים על שטח שהוא לא שלה (נקראים להבנתי "ברי רשות". פלשו לשם ובנו בית. גרים שנים רבות מאוד ללא שמישהו דיבר/התלונן/דרש שיתפנו איתם על זה בכלל). שאלתי היא האם מע"צ צריכים לשלם להם פיצוי? (מצד 1 השטח לא שלהם, מצד שני יש להם שם בית שבנו ומחוברים נוספים...) האם יש דרך לדחות את הפינוי (למשפחה אין לאן ללכת ופרט לבית אין להם כלום). האם מוכרים לכם מקרים כאלו מן העבר בבתי המשפט שניתן להפנות אותי אליהם? תודה

    • הפקעה על ידי מע"צ
      עו"ד שרון עזרא | 11/09/2008 10:24

      שלום רב, המקרה מורכב מידי לדיון בפורום ומצריך בחינה ספציפית של המקרה ע"י עו"ד. יחד עם זאת, להכוונה כללית, אני מפנה אותך למאמר שפרסתי באתר זה בעניין "בנייה ונטיה במקרקעי הזולת", המתייחס לזכות הפיצוי של מי שבנה ונטע במקרקעין אשר אינם שלו. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • המשך
        E | 11/09/2008 11:28

        מודה לך על תשובתך המהירה. ראשית אציין כי אין לי ציפיה כי תינתן פה תשובה מפורטת וייעוץ משפטי, אך אשמח אם אופנה לפסיקה בנושא ע"מ להרחיב ידיעותיי במקביל לפניה לייעוץ משפטי. הסתכלתי במאמר שציינת המצוי באתר, אך הוא אינו נותן מענה למצב הספציפי המדובר. המצב הוא אנשים שיושבים מזה שנים רבות על קרקע, בנו עליה ולא נתקבלה תגובת הבעלים (בעלים רבים לקרקע). האם השתיקה של הבעלים משך שנים כה רבות מהווה איזושהי "הסכמה שבשתיקה" להמצאותם של "הפולשים"? האם מוכרים מקרים דומים בעבר? (פולש שיושב שנים בשטח ומפונה לאחר שבניה על הקרקע)

        • ראה תשובה לעיל  לת
          עו"ד שרון עזרא | 13/09/2008 16:49