סיום תקופת השכירות

  • הודעה על סיום שכירות ללא חוזה
    דניאלה | 10/09/2008 23:28

    שלום.אני שוכר דירה כבר כ-10 שנים, ללא חוזה (אני מכיר את המשכיר, ואמרנו שבטח לא יהיו בעיות. אתם יודעים איך זה...).עכשיו, הוא הודיע לי שהוא רוצה שאפנה את הדירה בתוך חודש.אמרתי לו שאין סיכוי שאמצע דירה מתאימה בתוך חודש (אני משפחה עם ילדים!), אבל הוא מתעקש.האם הוא יכול להודיע לי חודש מראש שאני צריך לפנות את הדירה? האם לא צריך הודעה מוקדמת ארוכה יותר?תודה רבה!

    • סיום תקופת השכירות
      עו"ד שרון עזרא | 11/09/2008 10:17

      דניאלה שלום יש לבחון האם יש הסכמה בעל פה ביניכם לגבי אורך תקופת השכירות. אם לא- על פי חוק השכירות והשאילה, מועד הפינוי צריך להיות כאורך ההפרש בין מועד כל תשלום. קרי- אם את משלמת כל 3 חודשים, ההתראה צריכה להיות של 3 חודשים וכד. בברכה, שרון עזרא, עו"ד