תכנון מס

  • העברת זכויות בדירה לפני רכישה של דירה נוספת
    צ'רלי | 07/09/2008 00:23

    האם מותר להעביר חלק של הדירה לבת שלי ובתום התהליך העברה לרכוש בית ואז לשלם מס רכישה כדירת יחיד כלומר המטרה של התהליך ליצור מצב של דירה יחידה ולא שתי דירות

    • תכנון מס
      עו"ד עמית דביר | 07/09/2008 00:54

      תכנון המס עליו אתה מדבר הינו מותר אולם קח בחשבון שתצטרך להעביר לבתך לפחות 76% מהבעלות על הדירה אחרת תחשב כמחזיק 2 דירות, וכן מתחייב כי בתך תהיה מעל גיל 18. אפשרות נוספת היא פשוט למכור את הדירה שאתה רוצה להעביר לבתך (אם המשפחה מכירה) בתוך 24 חודשים מיום קנייה הדירה השניה ואז לשלם מס כאילו מדובר ברכישת דירה ראשונה. בברכה,עו"ד עמית דביר.

    • תכנון מס - המשך
      עו"ד זהר ארד | 07/09/2008 09:57

      צ'רלי שלום, מעבר לאמור בתשובתו של עו"ד דביר, עליך לדעת, להבין ולקחת בחשבון גם את השלכות המס שיש להעברה ללא תמורה של הדירה לבתך. הן מבחינתך אפשרויות מכירת הדירה על ידי בתך בעתיד (ישנה תקופת צינון) והן מבחינת רכישת דירה נוספת על ידה (זכאות למשכנתא, מדרגות מס רכישה וכיו"ב). מומלץ בחום להתייעץ עם עו"ד בטרם ביצוע עסקאות מקרקעין, קטנות כגדולות. בברכה, זהר ארד, עו"ד