שימוש חורג במקרקעין

  • שאלה בנוגע לתביעה
    איציק | 30/08/2008 20:08

    אני גר במושב ולפני מספר שנים רכש אדם את המשק אשר ממוקם מולי מעבר לכביש אותו אדם גר כאן תקופה קצרה מאוד ולאחר מכן הכניס דייר בשכירות אותו הדייר החליט להקים עסק לטיולי טרקטרונים בחצר ביתו הדבר גורם לתנועה ערה של מכוניות הלקוחות וכמובן רעש הטרקטרונים רציתי לדעת האם זה חוקי להקים עסק מהסוג הזה בלב בתי המגורים ? האם ניתן לתבוע ואת מי האם את הדייר? או אולי בכלל את בעל המשק שהוא האחראי הישיר למה שקורה בשטח שלו? תודה רבה

    • שימוש חורג במקרקעין
      עו"ד שרון עזרא | 31/08/2008 11:50

      איציק שלום ראשית יש לבדוק האת התב"ע מאפשרת הקמת עסק מסוג זה. אתה יכול לבדוק זאת בועדה המקומית לתכנון ובניה. אם הקמת העסק אינה מותרת, ולא הוגשה בקשה מתאימה לניהול עסק כאמור, אתה יכול להגיש תלונה לועדה המקומית אשר אמורה להגיש כתב אישום נגד הבעלים והשוכר להפסקת השימוש. בנוסף, אתה יכול להגיש תביעה לבית משפט. לעיתים, תביעה כאמור היא אפשרית גם אם העסק הינו כדין. לאחר ביצוע הבירור הראשוני, תוכל לפנותל למערכת שוב בבקשה לקבלת ייעוץ אישי. בברכה, שרון עזרא, עו"ד