מיסי ועד בית

  • שתי שאלות בגין תשלומי וועד הבית
    דורית | 29/08/2008 21:37

    יש לי שתי שאלות: 1. אני בעלת דירה אשר משכירה אותה, השאלה היא תשלום עבור אגודה לתרבות הדיור שנתי על החל? עלי או על השוכר הדירה, וביטוח בניין מפני נזקי גוף בבנין תשלום זה עלי או על השוכר הדירה. 2. יש בנין דירה גן, דירות 4 , 5 חדרים , מיני פנטהואז, פנטהואז איך בדיוק מחשבים את סכום הוועד הרי התשלום יהיה לפי גודל הדירה, ואת שטח של דירה גן יש לקחת בחשבון, ואת מפרסות שמש של דירה מיני פנטהוז , פנטהואז.??? תודה רבה,

    • מיסי ועד בית
      עו"ד שרון עזרא | 30/08/2008 18:54

      דורית שלום 1. נהוג כי מיסים שוטפים כגון ועד בית חלים על השוכר. הוצאות חריגות- כגון ביטוח (אא"כ זה חלק מהתשלום השוטף), שיפוצים וכד' חלים על המשכיר. 2. החלק היחסי של הדירה בתשלום ועד הבית הוא לפי האמור בתקנון הבית המשותף, ובהעדרו- לפי התקנון המצוי הרשום בחוק המקרקעין שקובע כי החלק היחסי הוא שטח הדירה ביחס לכלל שטחי הדירות בבניין. בברכה, שרון עזרא, עו"ד