רכישת דירה מקבלן

  • ייצוג תושב חוץ ואזרחית זרה בקניית דירה מקבלן
    עו"ד סיגל | 28/08/2008 12:56

    שלום, אני מייצגת בעסקת קניית דירה חדשה מקבלן. לקוחותי הם זוג מספרד (לא נשוי), הבחור ישראלי לשעבר שעזב לפני 20 שנים, הבחורה ספרדייה, שקונים את הדירה ביחד בחלקים שווים. מס' שאלות: האם יש מניעה חוקית כלשהי לרשום את הדירה גם ע"ש הבחורה? האם אמצעי הזיהוי הוא מס' הדרכון הספרדי? אלו מסמכים נוספים אני צריכה מהקונים? האם וממה עליי להזהר במיוחד בעסקה כזו? תודה מראש

    • רכישת דירה מקבלן
      עו"ד שרון עזרא | 28/08/2008 14:38

      סיגל שלום 1. אם השאלה האם יש מניעה כי בני זוג שאינם נשואים ירכשו דירה- אז אין. 2. בתושבים זרים- יש היבטים מיוחדים אם מדובר בקרקע בבעלות מנהל מקרקעי ישראל. 3. אמצעי הזיהוי הוא הדרכון 4. לגבי השאלה אילו מזסמכים יש לדרוש וממה להיזהר- זה תלוי בכל עסקה ספציפית לגופו של עניין. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • תודה  לת
        עו"ד סיגל | 28/08/2008 18:56