לנילי

  • מס שבח - כמה זמן לוקח ההליך ?
    נילי | 28/08/2008 12:23

    1. כמה זמן עשוי לקחת השגת מסמכים ותשלומי מס שבח באזור תל אביב בהנחה שאני אמלא את הטפסים ואגישם ללא דיחוי? האם זה עניין של ימים שבועות או חודשים שלמים? 2. קבלתי בית ישן על קרקע של כחצי דונם בירושה (שהוא חלק מחלקה של דונם). האם בבואי למכור את חצי הדונם שלי, על מנת שלא אצטרך לשלם מס שבח גבוה, האם יש הבחנה אם ארשום בחוזה המכר "דירה" במקום "נכס"?

    • לנילי
      סטודנט | 28/08/2008 14:25

      1. מניסיוני, כחודשיים +/-. 2. לא.

      • מס שבח מקרקעין
        עו"ד שרון עזרא | 28/08/2008 14:34

        נילי שלום 1. אם מדובר בעסקת פטור ממס שבח, ההליך לקוח בין חודשיים לשלושה. אם זו עסקה בה לא מבוקש פטור- זה יכול לקחת עד חצי שנה. 2. לגבי תיאור הממכר- צריך לציינו כפי שהוא באמת.דווקא על דירה ניתן לקבל לעיתים פטורים מסוימים ממס שבח. יחד עם זאת, לשימת לבך, מאחר ומדובר בבית קן וישן על מגרש גדול- יש לכך השלכות מיסויות, כגון: מיסוי אחוזי בנייה, פיצול בין שווי הבית לשווי המגרש וכד. יש להתייעץ עם עו"ד בטרם ביצוע העסקה על מנת שלא תפלי למלכודות מס. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

        • המשך תשובה
          עו"ד שרון עזרא | 28/08/2008 14:43

          שימי לב, שאם עסקת המכר היא מכר של המגרש שתיארת, ככל הנראה, זו לא עסקה מהיר אשר בדיקתה לוקחת חודשיים/שלושה, מהסיבות שמניתי לעיל.