זיכרון דברים בעסקת קניית דירה

  • קניית דירה ראשונה
    דליה | 24/08/2008 16:15

    שלום, אני ובעלי ראינו דירה ביום חמישי בערב והחלטנו שהגיע הזמן לקנות אותה לפני שגם היא תיעלם לנו.... החלטה נוספת שעשינו היא, לקחת את העורך דין שלנו ולא להיות עם עורך דין אחד מכיוון שהיא חברה שלה ואולי יהיה ניגוד אינטרסים קטן... שאלתי היא: מכיוון שמדובר בשני עורכי דין שונים לפי דעתי כדאי לעשות זכרון דברים, אך מה בדיוק לרשום שם כדי שאני לא אפול בפח או משהו חלילה... כיצד לנסח את העובדה שטרם ראיתי מסמך שהדירה רשומה בטאבו (ראיתי מסמך ישן שהדירה כאשר היתה בבעלות הדייר הקודם היתה תחת כונס נכסים ולפי טענת בעלת הבית היא שילמה את הטאבו ואת כל העברות אך באותו רגע לא ראינו את המסמך. אשמח לקרוא חוות דעת..

    • זיכרון דברים בעסקת קניית דירה
      עו"ד עמית דביר | 24/08/2008 17:01

      דליה שלום, בתור עו"ד המתעסק במקרקעין אני ממליץ ללקוחותי שלא לחתום על זיכרון דברים, קל וחומר כאשר מדובר בקונה שטרם ביצע את כל הבדיקות הדרושות. מוכרים וקונים אינם מודעים לעובדה שזיכרון דברים בו מנוסחים הפרטים העיקריים של העסקה הינו הסכם מחייב לכל דבר ועניין שאח"כ קשה מאד להשתחרר ממנו במידה ומתגלים "מוקשים". לפיכך לעניות דעתי יש להיזהר מחתימה על זיכרון דברים שעלול לקשור אותך בעסקה שטרם נבדקה לעומק, ואיני מדבר רק על בדיקת עצם הבעלות על הזכויות בלשכת רישום המקרקעין אלא דברים נוספים, כגון מיסים, חריגות בניה, היטל השבחה, שכנים ועוד. במקרה בו יש התעקשות של הצד השני על זיכרון דברים, חשוב כבר בשלב מוקדם זה להתייעץ עם עו"ד מקרקעין על מנת להגדיר כמה שניתן את תנאי העסקה ולסכם תנאים שחשוב לסכם בעסקת מכר דירה וכן לסייג את זיכרון הדברים כך שיהיה כפוף למועד מוגדר בו ייחתם הסכם מפורט מלא ומסודר. בברכה, עו"ד עמית דביר.

      • זכרון דברים במקרקעין
        עו"ד שרון עזרא | 24/08/2008 18:26

        דליה שלום אינני ממליצה על חתימת זכרון דברים במקרקעין. זכרון דברים הינו הסכם לכל דבר ועניין, הטעון דיווח לרשויות המס ותשלום המס בהתאם- כל זאת כאשר טרם עלה בידכם לבצע כל הבדיקות הדרושות בטרם רכישת הדירה. אם חלילה מתבטלת העסקה, תהיה בעיה לבטל את זכרון הדברים. לפיכך, המלצתי היא לחתום על הסכם אחד, שיהיה סופי ולאחר ביצוע כל הבדיקות. עו"ד זריז יוכל לסגור עבורכם את כל הנושא תוך מספר ימים. בברכה, שרון עזרא, עו"ד