מכירת חנייה פעמיים

  • בעיה מול קבלן שמכר את אותה חניה פעמיים
    ברק | 22/08/2008 23:50

    לפני כחודש חתמתי על חוזה רכישה מול קבלן ( חברה גדולה ומוכרת ). הובטחה לי חניה מסוימת שהיא גם יותר גדולה מהשאר וגם קרובה יותר לכניסה לבניין, נושא החניה היה חשוב ביותר בזמן המו"מ והודגש שוב ושוב שצ'ופרתי בנושא. החוזה נחתם כדת וכדין עם החניה הספציפית. היום ( לאחר חודש !! ) קבלתי טלפון מהמשרד מכירות, ובו הודיעו לי שבעצם נפלה טעות, והחניה הזו כבר נמכרה לפני למעלה משנה לדייר אחר, ובשל טעות אנוש של מנהלת המכירות - חל בלבול ומכרו אותה בפעם השנייה. ניסו להפעיל עליי לחץ כל היום שראשה של מנהלת המכירות עומד על כף המאזניים אולם אני מסרב בתוקף משום שהחניה הזו חשובה לי ובלעדיה ייתכן ולא הייתי קונה דווקא את הדירה הנ"ל. שאלתי היא - מה נהוג לעשות במקרים אלו ? האם על הקבלן להציע לי "פיצוי" תמורת הוויתור שלי על החניה ? ואם כן, אז כמה ? חילופי הדברים עלו לטונים לא נעימים ובין השאר נאמר לי שאם לא אחתום על החלפת חנייה אז "תשאר עם הבעיה מול הדייר השני ומצידנו תלך לבית משפט לתבוע". אשמח לקבל תגובות ענייניות.

    • מכירת חנייה פעמיים
      עו"ד עמית דביר | 23/08/2008 20:12

      ברק שלום, לפי תיאורך נקלעת למצב של עסקאות נוגדות, כאשר החניה שקנית כבר נמכרה לאדם אחר לפנייך. ראשית, כל עוד החניה לא נרשמה על שמך בלשכת רישום המקרקעין אז חשוב שתדע שעל פי הדין זכותו של הרוכש הראשון עדיפה וכל עוד לא יוותר על החניה הוא זה שיקבל אותה. יחד עם זאת, ברור כי הצדק עמך וההסכם שנחתם איתך הופר. לכן, אתה זכאי לקבל פיצוי מן הקבלן ואם כפי שאתה מתאר החניה היא זו שגרמה לך לקנות את הדירה כולה הרי שתהיה זכאי אף לבטל את העסקה ולקבל את כספך בחזרה אם תחפוץ בכך. תגובות הקבלן לא ממש מציגות אותו באור חיובי ואל תפול רוחך מתגובות אלו. יש לעיין בהסכם ולראות האם אתה זכאי לפיו לפיצוי מוסכם במקרה של הפרת ההסכם (בדר"כ אין סעיף כזה לטובת הרוכש בחוזים קבלניים), ואולם גם אם אין פיצוי מוסכם אתה זכאי לפיצוי על פי הדין שהינו שווה ערך להבדלי השווי וההנאה בין החניה הזאת לבין חניה אחרת שתימסר לך. אשמח להמשיך לייעץ בעניין מול הקבלן. עמית דביר, עו"ד מקרקעין.

      • עמית - תודה על תשובתך
        ברק | 23/08/2008 20:17

        אשמח אם תיצור עמי קשר להמשך ייעוץ מול הקבלן.

        • הפנייה לייעוץ אישי - עו"ד עמית דביר
          מערכת | 24/08/2008 11:29

          עו"ד דביר, ככל שתבקש לסייע לפונים במענה מיקצועי כללי, אתה מוזמן לעשות כן בכל עת. אנו מברכים על כך. יחד עם זאת נבקשך שלא להגיב בפורום נדלן ככל שתמשיך להפנות את הגולשים לייעוץ במשרדך. נאלצנו למחוק מספר הודעות שלך הבוקר, ולזו נניח כדי לבקשך בנימוס לא לחזור על האופן בו השבת לגולש ברק. הדבר מנוגד לכללי השימוש באתר, ונוגד את רוח הפורום. בברכה הנהלת אתר הפורומים