רישום פרצלציה במקרקעין

  • בעיה ברישום בית משותף בטאבו
    אורית | 21/08/2008 13:52

    אני גרה בבית משותף שאינו רשום בטאבו. הקבלן פשט את הרגל והחברה עברה לכונס נכסים. העורך דין אשר מונה ע"י שופט לרשום אותנו בטאבו דורש 5000 שח' עבור הליך רישום הזכויות. בבדיקה שערכתי באתר משרד השיכון ראיתי שנעשתה פרצלציה לכל הפרוייקט. שאלתי היא מהי עלות הפרצלציה בשכונה 86 דירות, 8 בניינים. העו"ד טוען כי עליו להשלים את הליכי הפרצלציה, האם במידה והשכונה רשומה במשרד השיכון ויש מפות עם חלוקה לגוש וחלקה של כל דירה זה אומר שהליך הפרצלציה הושלם? בנוסף הוא טוען כי הכסף מיועד לרישום זכויות הדיירים במנהל מקרקעי ישראל ובטאבו. שאלתי הנוספת היא מה גובה התשלום לתהליכים אלו? ושאלה אחרונה: אם יש דיירים שלא מוכנים לשלם והעו"ד השלים את רישום הזכויות במנהל האם אלו שלא שילמו יהנו מההפקר ויוכלו אחר כך לגשת ולרשום את דירתם באופן עצמאי או שיש הליך המחייב לפנות לעו"ד כדי להרשם? תודה מראש אורית

    • רישום פרצלציה במקרקעין
      עו"ד שרון עזרא | 21/08/2008 15:17

      אורית שלום כדי לדעת האם הפרצלציה נרשמה ניתן להוציא נסח טאבו. הרישום נעשה בטאבו ולא במשרד השיכון. לגבי עלות הרישום- זה תלוי במורכבות הפרוייקט. לדעתי, בכל מקרה צריך לקבל את איור בית המשפט באשר לסבירות התשלום. דייר שלא משתתף מסתכן בכך שהנכס לא יועבר על שמו. לא תמיד יוכל להמשיך ולבצע הרישום באופן עצמאי, שכן בדר"כ יידרשו את הסכמת הקבלן לכך. בברכה, שרון עזרא, עו"ד