תקנון אגודת האינגנרים

  • דחוף-תוקף תקנון מתכנן
    דחוף | 20/08/2008 08:55

    שלום, חתמתי על הצעת עבודה של מתכנן. המתכנן החל לעבוד לצורך הוצאת כל מיני אישורים וכדו. עם הזמן (מכל מיני סיבות) החלטתי על הפסקת עבודתו. הודעתי לו על כך, ושילמתי לו את שכרו לפי הצעת העבודה, עד לשלב בו הוא פוטר. עכשיו, להפתעתי, המתכנן תובע אותי בין היתר על 30% תוספת לשכר שקיבלככיסוי לנזקיו. הוא מתרץ זאת בטענה שבתקנון שירותי המתכנן של אגודת האינג'נרים (שעד לרגע שקראתי את כתב התביעה וראיתי את התקנון הנ"ל כנספח לה, לא הכרתי את התקנון הזה..), יש סעיף שאומר שאם הופסקה עבודת מתכנן הוא זכאי לשכר טרחתו+30%. שאלתי היא מה תוקפו של תקנון שכזה?? לא נעשה איתו חוזה ולא סוכם דבר וחצי דבר בעניין זה, ופתאום הוא צץ לי עם תקנון משנת 81' שמעולם לא ראיתי ולא ידעתי על קיומו! האם אני כפוף לתקנון כזה?! האם התקנון הזה לא משמש רק כללים לחברים בגילדה הספציפית?! תודה

    • תקנון אגודת האינגנרים
      עו"ד שרון עזרא | 20/08/2008 10:47

      שלום רב לדעתי אין לתקנון תוקף ביחסים בינך, כמזמין עבודה פרטי, ובין האדריכל. בכל מקרה, אם הוגשה נגדך תביעה משפטית, כשאי שתשכור ירותי עו"ד אשר ייצג אותך בהליכים אלו. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • לסיוע נוסף - פניה דחופה
        מערכת | 20/08/2008 10:54

        תוכל לנסות לפנות לייעוץ אישי באתר - ייעשה מאמץ להפיג את המתח. ייעוץ אישי בברכה מערכת האתר

      • תודה
        דחוף | 20/08/2008 15:29

        תודה על תשובתך. מובן שאני מתייעץ בשירותי עו"ד אך אשמח גם לתגובה מבעלי מקצוע נוספים... לא פעם העלתי שאלות בפורום זה ויש פה אנשים מקצועיים.