ושאלה נוספת בעניין

  • חניה בבנין משותף
    דוד | 11/08/2008 13:46

    אני גר בבניין שבו 5 דיירים. לכל דייר יש חנייה אחת שרשומה בטאבו - 2 חניות מקורות ו-3 פתוחות. החניה שלי מקורה, ואני נוהג להחנות את רכבי עם הפנים כלפי חוץ, וכך לצאת לרחוב בנסיעה קדימה, דבר בטיחותי בהרבה מאשר יציאה מהחנייה ברוורס. לאחרונה אחת הדיירות מאפשרת לאורחיה להחנות את רכביהם בתוך רחבת החנייה, ליד החנייה שלה, אך בשטח של הרכוש המשותף, בצורה כזו שאינה מאפשרת לי להחנות את הרכב עם הפנים כלפי חוץ, ואי לכך אני נאלץ לצאת מהחנייה ברוורס, דבר שמהווה סכנה כי אין שדה ראייה טוב. בנוסף היא מקשה ומפריעה לדייר הסמוך לה להכנס ולצאת מהחנייה. שאלתי היא האם יש לדיירת זו, או לדייר אחר, זכות להחנות רכב נוסף ברחבת החנייה, שלא בחנייה שרשומה על שמו/ה בטאבו. האם אני יכול לפנות לבית המשפט או למפקח על הבתים המשותפים ולבקש צו מניעה שיאסור עליה ועל דיירים אחרים להחנות רכבים נוספים ברחבת החנייה, שלא בחנייתם הרשומה בטאבו? אבקש לקבל גם את סעיפי החוק לבתים משותפים לגבי נושא זה (חניה של רכב זר בשטח המשותף, בצורה כזו שמפריעה לרכבי הדיירים). האם חניית הרכבים של אורחיה של הדיירת מהווים הסגת גבול?

    • ושאלה נוספת בעניין
      דוד | 11/08/2008 14:01

      האם ניתן לפני הליך משפטי, לכתוב לדיירת הנ"ל מכתב שבו היא מתבקשת לא להחנות יותר מרכב אחד בחניה ולהזהירה כי במידה והיא תמשיך בדרכה, נפנה לבית המשפט או למפקח על הבתים המשותפים?

      • המפקח על בתים משותפים
        עו"ד זהר ארד | 11/08/2008 15:16

        דוד שלום, אכן רצוי לנסות לדבר עם הדיירת ולהסביר לה שהדבר מפריע. ככל שדיבורים לא יעזרו רצוי לשלוח מכתב התראה (רצוי מעו"ד) לפני נקיטת הליכים. ככל שהפניות לא יעזרו, נראה כי תאלצו להגיש תביעה למפקח על בתים משותפים. בעניין זה חשוב לדעת, כי חוק המקרקעין, התשכ"ט - 1969 מסמיך את המפקח על בתים משותפים להכריע בסכסוך בין בעלי דירות בדבר זכויותיהם או חובותיהם או בסכסוך בדבר הסגת גבול של בעל דירה בדירה אחרת או ברכוש המשותף. המפקח אינו מוסמך למשל לדון בעילת תביעה נזיקית, כגון המטרד שנגרם לכם כתוצאה מחסימות החניות וכיו"ב. לפיכך, הפניה למפקח צריכה להיות כנגד השימוש שעושה הדיירת ברכוש המשותף באופן שאינו סביר ומונע ניצול ראוי של החניות הפרטיות שלכם. בברכה, זהר ארד, עו"ד