תקנון מוסכם

  • חישוב מיסי ועד בית - המשך
    אורי | 14/07/2008 08:45

    שלום רב, בחלוקת מיסי ועד הבית, מתעקש הועד להחשיב את שטחי המרפסות הקיימות רק בשתי דירות. וזאת, להבנתי, בניגוד לסעיף 57א בחוק המקרקעין האומר: "א) שיעורו של החלק ברכוש המשותף הצמוד לכל דירה יהיה לפי יחס שטח רצפתה אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף (לא כולל גזוזטראות; סעיף ב), זולת אם נקבע בתקנון שיעור אחר". מה הכוונה "תקנון אחר"? האם הכוונה לתקנון שבו חילקו בעלי הבתים לשעבר בגמר הבנייה - כלומר, לפני 20 שנה - את החלקים בבניין (לדוגמה: 65/224)? או בתקנון ועד הבית המוסכם ע"י בעלי הבתים הנוכחיים? תודה

    • תקנון מוסכם
      עו"ד זהר ארד | 14/07/2008 10:28

      אורי שלום, תקרא שוב את הסעיף. לא מדובר ב"תקנון אחר" אלא "אם נקבע בתקנון שיעור אחר". הכוונה היא לתקנון הבית המוסכם הרשום בלשכת רישום המקרקעין. ניתן להזמינו לעיון וצילום בטאבו. בברכה, זהר ארד, עו"ד