העברת דירה ללא תמורה

  • העברת בעלות דירה לאימי
    ירון | 13/07/2008 22:46

    שלום רב, לפני למעלה משנה אימי קנתה דירה ורשמה אותה על שמי, כעת מסיבות מסוימות אני רוצה להעביר את הדירה על שמה. 1. כיצד מבצעים את הליך העברת הבעלות? האם אני חייב להסתייע בעו"ד? 2. לאימי יש דירה על שמה, האם נצטרך לשלם מס רכישה? 3. סליחה, אבל מהו המחיר (סדר גודל) לשכר טרחת עו"ד בעבור פעולה זו? תודה רבה, יום נעים, ירון.

    • העברת דירה ללא תמורה
      עו"ד זהר ארד | 14/07/2008 10:33

      ירון שלום, לגבי שאלתך הראשונה ראה נא תשובתי מאתמול שכותרתה "העברת דירה ללא תמורה". אמך אכן תצטרך לשלם מס רכישה (יתכן בשיעור מופחת). שיעור שכר הטרחה משתנה מעו"ד לעו"ד אך לעניות דעתי עשוי לנוע בין 2,000 ש"ח ל- 3,000 ש"ח בתוספת מע"מ (הערכה כללית בלבד). בברכה, זהר ארד, עו"ד