רכוש משותף

  • שימוש בשטח משותף באופן חד צדדי
    יוסי | 13/07/2008 17:13

    רכשתי דירה בבניין 4 דירות. שניים מדיירי הבניין בקומת הקרקע עושים שימוש בשטחים הצמודים לביתם שימוש באופן חד צדדי ללא הסכמתי לציין שרכשתי את הדירה המצב כבר היה קיים אך לא ידעתי זאת אחד רכש דירה שאחד מקירותיו נבנו לללא היתר וסגר שטח משותף השני עושה שימוש בשטח צמוד לביתו כשטח פרטי פרגולה ריצוף האם אני יכול לדרוש תשלום עבור שימוש בקרקע ולבקש מבית המשפט להחזיר את המצב לקדמותו

    • רכוש משותף
      עו"ד זהר ארד | 13/07/2008 19:41

      יוסי שלום, בכדי לענות על שאלתך יש צורך לבדוק את המצב הרישומי, לרבות תשריטים, תקנון הבית המשותף ואופן רישום הזכויות בטאבו. את כל הנ"ל לא נוכל לעשות במסגרת הפורום ועל כן מומלץ כי תפנה לעו"ד העוסק במקרקעין בכדי שישיב על שאלתך באופן מושכל ולאחר בדיקת המצב המשפטי. לגבי חריגות בניה, הסמכות לטפל בכך נתונה לרשות המקומית. בברכה, זהר ארד, עו"ד