סיום תקופת שכירות בטרם עת

  • הפרת חוזה
    אליחי | 11/07/2008 16:26

    שלום רב, בתאריך 15/07/08 בעל הדירה שלנו כא אלינו בטענה שאנחנו צריכים לפנות את הדירה, כי הוא בעצמו מתפנה מהדירה שהוא משכיר עם משפחתו והוא לא מאמין שהוא ימצא דירה תוך 15 יום(עד 30/07/08). כמובן, שפה הוא כבר הפר את החוזה אני כבר באותו יום התחלתי לחפש דירה. לאחר יומיים הוא (הבעל דירה) חזר אלינו שאנחנו לא צריכים לחפש דירה ושאנחנו יכולים להשאר. אני בכל זאת המשכתי לחפש לי דירה וב-28/07/08 מצאתי דירה והסרכם שלי עם הבעל הדירה החדשה זה היה להכנס ב-10/08/08 .באותו יום כבר דיווחתי לבעל הדירה הישן שאני מתפנה והוא אמר אין בעיה שאני רק יחפש מחליף במקומי. וכמובן שרצה שהשוכר החדש שנכנס ישלם 1750 ש"ח שהחוזה שלי הוא 1400 ש"ח את אפריל 2009 אחרי מספר ימים של וויכוחים שראיתי שאף-אחד לא מתעניין הוא הוריד את זה ל-1550 ש"ח. ועדיין אף-אחד לא נכנס לדירה במקומי ואני כבר פניתי את הדירה ונמצא בדירתי החדשה. האם אני זכאי לקבל את כספי בחזרה (שכירות שאני משלם לו מ-10/08/08) וכמובן להפסיק בתשלום החשבונות. הנה חיזרו אלי בהקדם שאדע איך לפעול?

    • סיום תקופת שכירות בטרם עת
      עו"ד שרון עזרא | 11/07/2008 17:02

      אליחי שלום מתיאור המקרה אני מבינה שלמעשה, בחוזה אין לך זכות לסיים את תקופת השכירות בטרם עת, גם אם לא תביא שוכר אחר במקומך ובתנאים שלך. יוצא איפוא, שהבסיס לצאתך המוקדמת מהחוזה מותנית בהסכמה ובתנאים שהציב בעל הבית- בהם אתה לא עומד. אמנם המשכיר בתחילה דרש ממך, ,בניגוד לחוזה, לפנות בטרם עת, אך הוא גם ביטל הודעה זו יומיים בלבד אחר כך, ובכל זאת חיפשת דירה אחרת, ומשכך, ספק בעיניי אם הסתמכת על הודעה זו.משכך, לדעתי, כל עוד לא הבאת שוכר חלופי בתנאים המקובלים על המשכיר, ספק אם ניתן לומר שיש לך זכות לסיים, חד צדדית, את הסכם השכירות בטרם עת. בברכה, שרון עזרא, עו"ד משכך, נראה לי במצב דברים זה,

      • אבל בחוזה רשום
        אליחי | 12/07/2008 08:34

        בחוזה רשום שאם אני רוצה לעזוב אני צריך למצוא לו מישהו במקומי תוך 60 יום. והאם הוא יכול לדרוש ממני להביא מישהו במקומי ואותו בן אדם שירצה את הדירה הוא יצטרך לשלם יותר ממה שאני משלם לו(1400). כי הוא רוצה יותר.

        • קיצור תקופת השכירות
          עו"ד שרון עזרא | 12/07/2008 16:30

          אם בחוזה הוסכם כי מותר לך לסיים את החוזה לפני תקופתו, בתנאי שתודיע 60 יום לפני ותמצא שוכר חלופי באותם תנאים, אז יש לפעול לפי סעיף זה.המשכיר לא יכול להתנות הסכמתו לשחרורך מהחוזה בתנאי שתמצא שוכר בתנאים טובים יותר.