חלוקת עזבון לאחר הוצאת צו ירושה

  • הסכם חלוקת בעלות
    אור | 08/07/2008 19:42

    לפני מות אימי הוסכם על כל האחים(8) שאחת האחיות תקבל את הדירה שלה בתמורה לכך שתטפל באימי בשנותיה האחרונות. לאחר מות אימי אחותי הוציאה צו ירושה ללא שינוי חלוקת הירושה, אותה תכננה לבצע בעת רשום הדירה בטאבו (על סמך כתבי ויתור עליהם חתמנו) - מה שהתברר כטעטת משפטית. על מנת לתקן את הטעות, הציעה עורך דינה לחתום על הסכם חלוקת עזבון שעל פי דבריו מאפשר לחלק את העזבון לאחר הוצאת צו ירושה, ללא שיחשב שהדירה היתה ברשותנו בעת כלשהי,כך שלא נאבד את הפטור על מס שבח במידה והדירה תמכר. האם הסכם כזה מוכר לכם?

    • חלוקת עזבון לאחר הוצאת צו ירושה
      עו"ד שרון עזרא | 09/07/2008 16:11

      חלוקת עזבון לאחר שהוצא כבר צו ירושה הינה מורכבת יותר ויש לבחון האם בשלב זה ניתן לעשות כן. מאחר ואתם נעזרים בייעוץ של עו"ד, אני מניחה שהוא בדק את כל ההיבטים הרלבנטים. בברכה, שרון עזרא, עו"ד