בניה לא חוקית

  • בעניין בניה לא חוקית והתיישנות
    נתי | 06/07/2008 11:47

    שלום, לשכן יש גג מוצמד בטאבו. הוא בנה על הגג לפני 9 שנים בלי אישורים וללא היתרי בניה. העיריה מתנערת מהעניין בגלל שיש התיישנות והם לא עושים כלום. בינתיים השכן עושה מה שבא לו והשכנים חיים בפחד ממנו. מאחר וזה על הגג - לא רואים את הבנייה במפות GIS של העיריה. זה מוסתר ע"י התשריט. מה אומר חוק ההתיישנות? ומה אפשר לעשות בעניין? האם הוא צריך לשלם לדיירים? או לשלם לעיריה היטלי השבחה? ומה עושים?? הוא ממרר את חיינו בבניין. מי שרק מתעסק איתו - הוא פועל במישור פלילי ואנשים פוחדים ולא רוצים להתלונן במשטרה כי אין הוכחות חותכות. אנחנו רוצים שיהרסו את הבניה הזאת ושהוא יפסיק להתעלל בנו. תודה

    • בניה לא חוקית
      עו"ד זהר ארד | 06/07/2008 12:35

      נתי שלום, בכדי לענות נכונה לשאלותיך הרבות יש צורך לבדוק את המצב העובדתי והמשפטי לאשורו, לרבות בדיקות תכנוניות ברשות המקומית. לפיכך, הנושא אינו מתאים לדיון במסגרת הפורום אשר מטרתו מתן תשובות קצרות וממוקדות לשאלות משפטיות ממוקדות. מוצע, כי תפנה ביחד עם שכניך לעו"ד לקבלת יעוץ פרטי ופרטני. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד

      • תודה, המשך ברשותך
        נתי | 06/07/2008 12:43

        את הבדיקות כבר עשינו. לא מדובר על בניין חדש, כך שאין שום דבר בתב"ע. בעיריה מודעים לכך שאין היתרי בניה לבניה על הגג, אבל טוענים שחלה התיישנות. אני יודע שהתיישנות בנדל"ן (לפחות חושב כך) היא 15 למקרקעין מוסדרים - ומדובר על מקרקעין מוסדרים. אז מה יכול להיות העניין שהעיריה לא מתערבת? תודה!!

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 06/07/2008 15:13

          כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת, הנושא טעון בדיקה על ידי עו"ד. לאחר לימוד החומר, יוכל עורך הדין לפנות אל העירייה בכתב ויש להניח שייתיחסו לפנייתו ביתר רצינות (ויצרכו גם להשיב ברצינות בלי למרוח...). כמו כן, ניתן יהיה לשקול הגשת תביעה למפקחת על בתים משותפים או לבית המשפט, במקביל להליכים מול הערייה, או במקומם.