רישום הערת אזהרה במקרקעין

  • האם יכול זה שהתחייבו למכור לו דירה, לרשום הערת
    נ | 19/06/2008 09:29

    אזהרה טרם שילם תמורה כלשהי, ללא אישור הבעלים שהתחייבו? ומהו הסכם שמספיק לצורך הרישום?

    • רישום הערת אזהרה במקרקעין
      עו"ד שרון עזרא | 19/06/2008 12:12

      רוכש יכול לרשום הערת אזהרה בטאבו רק על סמך בקשה שלו, אלא אם כן הוגבל כוחו של הקונה בהסכם המכר. תשלום סכום מסוים איננו תנאי, מבחינה משפטית, לרישום הערת אזהרה אך נהוג בחוזי המכר לקבוע כי רק לאחר ביצוע תשלום ראשון ניתן יהיה לרשום הערת אזהרה.

      • מה עלי לעשות בכדי למנוע את כתיבת ההערה ע"י הרוכש?  לת
        נ | 19/06/2008 12:19

        • רישום הערת אזהרה
          עו"ד שרון עזרא | 19/06/2008 12:27

          לא ברור מדוע אתה מבקש למנוע רישום הערת אזהרה- משום שכעת נזכרת כי היה עליך להגביל את כוחו של הרוכש ברישום הערת אזהרה לפני ששילם תמורה הולמת או משום שהרוכש מפר את ההסכם ולא שילם תמורה. ההתיחסות לשני המקרים שונה.משכך, אני ממליצה לך לפנות באמצעות פניה דחופה באתר כדי לקבל מענה ספציפי למקרה שלך. יובהר, כי רוכש יכול לרשום הערת אזהרה אם יש לו התחייבות בכתב מאת המוכר. לא ע"ס התחייבות בעל פה..

          • לא הייתה כל תמורה והרוכש נעלם  לת
            נ | 19/06/2008 12:35

            • אזי עליך לפנות לבית המשפט לבקש ביטול ההסכם  לת
              עו"ד שרון עזרא | 19/06/2008 14:40

              • תודה רבה  לת
                נ | 19/06/2008 19:28