עכבון הסכמי

  • "עכבון מסווה" - אפשרי?
    שנה ב בר-אילן | 03/06/2008 23:17

    ייתכן כזה דבר "עכבון מסווה" - כלומר שהצדדים קובעים ביניהם שהבעלות תעבור מאחד לשני, אבל הכוונה היא בעצם לכך שלשני תהיה זכות עכבון, באם הראשון יפר את החוזה שלו (ס' 19 לחוק החוזים תרופות), הרי אנו יודעים שניתן לפעמים לקבוע, שלמרות שפורמלית היתה העברת בעלות, מהותית הצדדים לא התכוונו לכך..

    • עכבון הסכמי
      עו"ד שרון עזרא | 04/06/2008 10:52

      השאלה לא ברורה. העברת בעלות אינה יכולה להיות פרי הסכמה בעל פה בין הצדדים. היא יכולה להיות בדרך של מכר,מתנה,נאמנות וכד' וחייבת דיוווח לרשויות המס.