סוגיה שאינה מתאימה לדיון בפורום

  • סכסוך שכנים
    איציק | 09/05/2008 19:49

    שמי איציק, והמקרה הוא כזה.. אני מתגורר במשק חקלאי במושב חקלאי במועצת חוף אשקלון. את הבית בניתי בשנת 1980 וזה לאחר קבלת אישורים מוועדת "בניין ערים". לצידי גר במשק סמוך, שכן שיחסינו היו טובים ותקינים, עוד משנת 1963 , הכביש בין המשק (שבזמנו היה בבעלות חמתי) לבין השכן היה קיים לשימוש השכן ומשפחת חמתי, בכביש עברו משאיות ורכבים מכיוון שבמשק היה לול עופות פעיל. לשכן לא הפריע עצם קיום הכביש המשותף. בשנת 1987 המושב ומנהל מקרקעי ישראל ערכו מפת חלוקה חדשה של נחלות המושב וכתוצאה מכן התברר שהכביש המשותף שחוצה את שני המשקים נמצא כולו על שטחו של השכן, דבר זה לא הביא לסכסוך בין השכן לביני, והיחסים בינינו נשארו תקינים, כשמעבר רכבים על הכביש הינו בסדר מצדו של השכן. במשך השנים 1977 עד 2003 תחזוק הכביש נעשה על ידי, וזה כלל הוספת מצעים, פיזור יישור והידוק הכביש ע"י קבלן חיצוני. בשנת 2004 השכן מכר את נחלתו ובמקומו הגיע שכן חדש. האחרון ביצע מדידות שטח וגילה כי הכביש המשותף נמצא על שטחו, זה הביא לסכסוך קל שבסופו הוחלט כי על הכביש לא יחנו רכבים. בשנת 2006 השכן החדש טס לשליחות בחול עם משפחתו לתקופה של שנה, כשחזר לארץ הסכסוך החריף והשכן איים בתביעה משפטית, שכן הוא לא מוכן שהמצב יישאר כמו שהוא ושרכבים שלנו ינועו על הכביש. נתונים: - ביתי נמצא כ-3 מטרים מהכביש. - הכביש בין המשקים קיים עוד לפני עליית המשפחות הראשונות והחלוצות בשנת 1963 למושב. - הכביש תוחזק על ידי משנת 1977. - על הכביש לא חונים רכבים שלנו והוא משמש רק כמעבר בלבד לרכבים שלי ושל השכן. - לא ניתן להזיז את הכביש לחלקתי מכיוון שהכביש קרוב מאוד לביתי. שאלתי היא כזו: אני יודע כי קיים המושג "זיקת הנאה" לגבי מקרקעין, האם במקרה הר"מ המושג הזה תקף? מה מצבי במקרה שכזה? המון תודה איציק

    • סוגיה שאינה מתאימה לדיון בפורום
      עו"ד זהר ארד | 11/05/2008 12:14

      איציק שלום, המקרה שציינת מורכב מידי לדיון בפורום זה. בנוסף, בכדי לענות לשאלותיך יש צורך להתעמק ולבחון את המצב העובדתי והמשפטי לאשורו, וכן לעיין במסמכים שונים, מפות, תוכניות וכיו"ב. מומלץ כי תפנה עם כל החומר הרלבנטי לעו"ד בעל התמחות במקרקעין ותקבל חוו"ד משפטית מקיפה. ויפה שעה אחת קודם. לשם כך, אתה יכול גם להיעזר במודל "פניה דחופה" באתר זה. ברכה, זהר ארד, עו"ד