רכישת דירה יד שניה

  • רכישת דירה
    ליאורה | 29/04/2008 11:39

    שלום רב מה התהליך הראשוני לרכישת דירה יד שניה. פרוייקט שקיים מס' שנים.לדברי המוכרת לא בוצע בדק בית. 1.האם עליי להזמין בדק בית טרם הקנייה? 2.האם הקבלן עלול להתנער כיוון שהקונה "דחתה" את בדק הבית כאשר בוצע מסיבות כאלו או אחרות(לידה...וכו..) 3.האם עליי להביא עימי איש מקצוע לפגישה הבאה או אם אני מתרשמת כללית מהבית זה מספיק (מן הסתם איני יודעת כיצד לבדוק ליקויים כאלו או אחרים ומאידך אולי בגלל שמדובר בפרוייקט חדש רוב הסיכויים שאלו לא קיימים? אשמח לכל הכוונה כיוון שזו דירתי הראשונה ועימי חששות כבדים :)

    • רכישת דירה יד שניה
      עו"ד זהר ארד | 30/04/2008 20:51

      ליאורה שלום, ברכישת דירה יד שניה, אכן מומלץ לבדוק את הדירה באמצעות מהנדס מטעמך בטרם הרכישה. כפי שאנו חוזרים ומציינים, כאשר אדם רוכש רכב ששווה עשירית ממחיר דירה, הוא לא מהסס לבדוק את הרכב במכון מורשה. על אחת כמה וכמה ברכישת נכס יקר ומורכב כגון דירת מגורים. הקבלן שבנה את הבניין כפוף להוראות חוק המכר לעניין תקופת הבדק ואחריות אך במקרה שלך, ככל שיתגלו פגמים בדירה, מומלץ כי תטילי את האחריות לתיקונם על המוכר (שהוא ירדוף אחרי הקבלן בעניין האחריות...). בהצלחה, זהר ארד, עו"ד