מה זה משנה לך מה נעשה בדירה לידך?

  • פיצול דירה
    אמיר | 15/04/2008 19:35

    אני גר בבנין בין 6 קומות+דירת גג. הבניין מכיל 25 דירות. אני גר בקומה ה-6. בדירה הצמודה לדירתי ביצעו פיצול ל-3 יחידות דיור (וזאת למרות שבתיחלת עבודות הבניה בעל הבית הסביר לנו שהשיפוץ הוא עבור בנו שאמור להכנס לדירה). את הידיעה שהדירה פוצלה קיבלנו מאנשים שבאו להתעניין בהשכרת אחת מיחידות הדיור. שאלותיי הם: 1) האים בעל הדירה יכול לפצל את הדירה ללא אישור דיירי הבניין? 2) האים פיצול זה יוריד את ערך הדירה שלי? 3) האים אני יכול לדרוש פיצויי? 4) האים ניתן לדרוש חזרה למצב הקודם? 5) מה אני יכול לעשות מבחינה משפטית? תודה רבה

    • מה זה משנה לך מה נעשה בדירה לידך?
      ד. קדוש | 15/04/2008 20:54

      מה זה מפריע לך? בסה"כ שינוי פנימי שבוצע בדירה, כמו שיפוץ רגיל

      • לא נכון
        אמיר | 15/04/2008 21:08

        זה בכלל לא נכון. במקום דירה אחת יש שם עכשיו 3 דירות. דירות אלה סביר להניח יושכרו על ידי חברה צעירים ותתחיל להיות טיילת בקומה דבר שיפריע. הבניין הוא של 25 דירות ולא של 27 דירות.

        • לא מבין את הטענה? 3 יחידות=3 אנשים בסה"כ
          ד. קדוש | 15/04/2008 21:30

          ואם תבוא משפחה ממוצעת של 5 נפשות וכלב - זה עדיף?

          • פיצול דירה
            לילך | 17/04/2008 11:30

            התשתיות של בניין בנויות למספר הדירות בביניין, שזה כולל את המערכת הביוב, מערכת המים, מערכת החשמל וכו. כאשר הופכים דירה אחת למספר דירות, מעמיסים על המערכות האלה, דבר שיכול לפגוע ביעילותם, ובפגיעה ישירה בדיירים בבניין.

    • פיצול דירה
      עו"ד טלי קסלר | 16/04/2008 23:42

      כעיקרון, לעיתים קרובות פיצולי דירות נעשים בצורה לא חוקית. במצב כזה אפשר להתלונן לרשות המקומית ששולחת פקחים, ובמקרים המתאימים גם מגישה כתבי אישום ומוציאה צווי הריסה. על מנת להשיב לשאלות שלך לגבי פיצוי והליכים משפטיים מתאימים שאתה יכול לנקוט בהם צריך לבדוק את כל החומר (התוכניות החלות על הנכס, היתר הבנייה שקיים לבניין ואולי גם חוו"ד שמאי מקרקעין בשאלה האם יש ירידת ערך). כדאי לגשת עם העניין לעורך דין שבקיא בתחום.