השכרה של החדר על הגג

  • השכרת חדר על הגג
    אורה | 16/03/2008 10:17

    שלום. אני מתגוררת בבנין משותף, בדירת עם קומת גג מעל. השכן מדירת הגג הסמוכה לשלי השכיר את החדרון שעל הגג שלו לזוג. מאחר ומדובר בחדרון קטן המשמש כחדר שינה+ אמבטיה, המטבח, סירים, גז, מכונת הכביסה וכד' מתנהלים בשטח המרפסת הפתוחה צמודים לקיר המשותף בינינו. למעשה כל היום והלילה יש רעש מהמרפסת, כלים,צ דיבורים, מכונות וכד'. האם יש איזשהי עילה לדרוש פינויי או איסור השכרה. יש לציין שכבר הערנו לדיירים ובעליהם על הרעש הבוקע מהמרפסת. אך התוצאה זיהה . לתשובתך אודה

    • השכרה של החדר על הגג
      עו"ד טלי קסלר | 16/03/2008 17:25

      כדאי לבדוק ברשות המקומית האם לחדר שעל הגג יש היתר לשמש כדירת מגורים, או שמדובר בחדר שהייעוד שלו הוא "חדר כביסה" או משהו מעין זה שהותר לפני עשרות שנים. במידה ומדובר בחדר שהיעוד החוקי שלו (כפי שמופיע בהיתר הבנייה של הבניין) אינו מגורים, תוכלו לפנות לרשות המקומית ולבקש שישלחו פקח. בסמכותו של הפקח למלא דו"ח לרשות המקומית, אשר בעקבותיו יכולים להינקט הליכים פליליים כנגד מי שעושה שימוש בנכס בניגוד להיתר הבנייה.