רכישת דירה

  • קניית דירה
    עדי | 14/03/2008 10:21

    שלום וברכה, אנו לקראת רכישת דירה, העברנו את הטיפול לעורך דין שיטפל בנושא, לצערנו הוא מאוד מתמהמה בקידומו. מהי הפרוצדורה במעבר מעורך דין אחד לשני? האם העורך דין הנוכחי צריך להעביר אליי את מה שכבר הספיק לעשות בתמורה לתשלום היחסי שמגיע לו לפעולות שביצע עד כה? שאלה נוספת- מה דרוש לעורך דין בא כח רוכשי הדירה לצורך כתיבת חוזה בין הצדדים? תודה.

    • רכישת דירה
      עו"ד טלי קסלר | 16/03/2008 17:29

      המעבר בין עורך דין אחד לשני תלוי בשאלה מה בדיוק סיכמתם עם עורך הדין שאליו פניתם על מנת שייצג אתכם בהסכם המכר. במידה וקיים הסכם בכתב ביחס לשכר טרחתו - חשוב לבדוק מה קובע ההסכם בעניין זה. במידה ואין הסכם בכתב - עורך הדין זכאי לשכר טרחה ראוי בגין העבודה שעשה עד כה. עורך הדין שמייצג אתכם ברכישת הדירה צריך לקבל את הפרטים של הנכס (עליו לבדוק את הרישומים של הנכס בטאבו / במינהל מקרקעי ישראל או בחברה המשכנת, ברשות המקומית, בהתאם לצורך) וכן את כל הפרטים המסחריים שהוסכמו - המחיר, מנגנון ההצמדה, תנאי התשלום, מועד מסירת החזקה, בדיקה של חשיפת המוכר/ים לחיובי מסים (ע"מ להשאיר מספיק כסף בנאמנות) וכיו"ב. קיימים פרטים רבים נוספים המשתנים מעסקה לעסקה. בכל מקרה מומלץ מאוד לבחור בעורך דין שבקיא בתחום המקרקעין לביצוע העסקה (כמו שכשסובלים מבעיית עיניים הולכים לרופא עיניים ולא לרופא אף אוזן גרון).

      • תודה
        עדי | 17/03/2008 08:38

        תודה על תשובתך בנושא, עדי