שינוי פרטים לאחר חתימה

  • שינוי הקונה לאחר חתימת חוזה
    שלומית | 12/03/2008 20:01

    שלום, אני חתמתי על חוזה לקניית דירה לפני יומיים ועדיין לא שלחנו משח ועכשיו בשל בעיה אישית אני מעוניינת שאחי יירשם כקונה ולא אני. האם אפשר להחליף את הקונים מאחר ועדיין לא שלחנו משח ובעצם העסקה לא דווחה.

    • שינוי פרטים לאחר חתימה
      עו"ד זהר ארד | 13/03/2008 12:48

      שלומית שלום, מאחר וההעסקה לא דווחה, ובהנחה והמוכרים יסכימו לכך, יתכן וניתן בהסכמה לשנות את פרטי הרוכש או לבטל קליל את העסקה הראשונה ולעשות עסקה חדשה בה אחיך יהיה הקונה. אפשרות נוספת הינה לעשות הסכם נאמנות בינך לבין אחיך ותוך 30 יום לדווח לרשויות המס על רכישה בנאמנות. במקרה זה, את רוכשת את הדירה כנאמן בלבד בעבור אחיך שהינו הנהנה. לאחר השלמת העסקה, ובהנחה והנאמנות דווחה כדין, תוכלי להעביר את הזכויות לאחיך מבלי לשלם מיסים, שכן העברה מנאמן לנהנה פטורה. יש להניח כי במסגרת הסכם הרכישה יוצגת על ידי עו"ד ועל כן מומלץ כי תתיעצי עימו באשר ליישום האפשרויות הנ"ל או אחרות. בברכה, זהר ארד, עו"ד

      • הסכם נאמנות
        שלומית | 14/03/2008 10:54

        האם ניתן לעשות הסכם נאמנות לא רק בין אחים אלא גם בין מישהו שאינו קרוב שלי. והאם ניתן יהיה גם שנה לאחר השלמת העסקה להעביר את הזכויות בדירה לנהנה מבלי לשלם מיסים. עו"ד שטיפל בי נמצא בחו"ל.

        • רכישה בנאמנות
          עו"ד זהר ארד | 14/03/2008 19:12

          רכישה בנאמנות/הסכם נאמנות לא מחייב קשר משפחתי כלשהו. ניתן להעביר את הזכויות מהנאמן לנהנה מתי שרוצים/קובעים, גם בחלוף שנה או יותר.