עסקה במקרקעין

  • רישום בעלות על דירה בטאבו
    אור | 27/01/2008 23:30

    שלום. בבעלותי דירה, עליה לקחתי משכנתא של 200,000 ש"ח. בן זוגי ואני החלטנו שהוא יכסה את המשכנתא ואז נרשום את הדירה גם עליו, לפי חלקו היחסי בתשלום. בעוד חודשיים אנחנו מתחתנים. שאלותיי - האם העברת בעלות חלקית שכזו נחשבת להעברה בתמורה? האם ניאלץ לשלם מס רכישה? או שזה ייחשב כמתנה בין בני זוג? (אנחנו נבצע את הרישום אחרי החתונה). תודה

    • עסקה במקרקעין
      עו"ד זהר ארד | 30/01/2008 14:36

      אור שלום בן זוגך משלם את חובך לבנק וזה לא שונה מאשר מצב שישלם לך ישירות את הכסף ואת תסלקי באמצעותו את המשכנתא. זו עסקה במקרקעין עם תמורה מובהקת החייבת בדיווח ותשלומי מיסים. מוצע לכם שלא לבצע שום עסקה מבלי להיוועץ בעו"ד העוסק במקרקעין ולאחר שהוא יבחן את כל האפשרויות העומדות בפניכם, הן כדי להבטיח את זכויותיכם על פי רצונותיכם והן כדי לנסות למזער מיסי מקרקעין. בהצלחה. זהר ארד, עו"ד

      • לעו"ד זהר - המשך
        אור | 30/01/2008 14:47

        תודה על תשובתך. אוסיף שאין מס שבח כי זו דירה ראשונה וכבר בת 5 שנים, ולפי מה שהבנתי, אנחנו לא עולים על מדרגת מס הרכישה הראשונה. האם עדיין צריך עורך דין? תדוה

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 30/01/2008 15:10

          טעות גדולה בידך אשר תעיד יותר מכל מדוע אין לוותר על שירותיו של עו"ד בביצוע כל עסקה. תנאי בסיסי לקבלת פטור ממס שבח הינו שהמוכר מוכר את מלוא זכויותיו בדירה. במקרה זה, כפי שציינת, הנך מוכרת רק חלק מהזכויות לבן זוגך, ולכאורה לא תהיה זכאית לפטור ממס שבח. אני שב וממליץ להיעזר בשירותיו של עו"ד. שוב בהצלחה.