עסקה במקרקעין

  • הוספת בן-זוג ברשום מקרקעין
    נירה | 08/01/2008 19:03

    האם הוספת בן-זוג לרשום בטאבו, -- כרוך במס כלשהו או חלק ממס שבח או תשלום אחר ? -- יש צורך בעו"ד לשם-כך ? -- ניתן למלא טפסים עצמאית ורק לחתום בפני רשם כלשהוא ?

    • עסקה במקרקעין
      עו"ד זהר ארד | 10/01/2008 11:00

      נירה שלום לרישום בטאבו אי אפשר פשוט להוסיף בעל זכויות כמו שניתן לעשות ברכב למשל. בכדי לרשום זכויות יש צורך בהעברת זכויות בין בדרך של מכירה, מתנה, ירושה וכיו"ב. למעט במקרים של ירושה אשר אינה נחשבת "עסקה במקרקעין", העברות זכויות, בין בתמורה ובין שלא בתמורה הינן "עסקה במקרקעין" על פי הגדתה בחוק, ועל כן כרוכה בתשלום מיסים. יחד עם זאת, בחוק מיסוי מקרקעין ישנם פטורים שונים מתשלום מס אשר אם עומדים בתנאיהם ניתן לקבל פטור מתשלום. לדוגמא, העברה של זכויות בדירה בה מתגורים בני הזוג ללא תמורה מאחד לשני, פטורה מתשלום מיסי מקרקעין. בכדי לבצע את העברה יש לערוך הסכם העברה ללא תמורה הנתמכת בתצהירים של בני הזוג לפיהם לא נתנו/קיבלו תמורה, לדווח על העסקה לרשויות המס ולבקש פטור ממיסים. רק לאחר קבלת אישורי מיסים, ניתן יהיה להוסיף את בן הזוג לפנקס הזכויות בלשכת רישום המקרקעין. רצוי להיעזר בשירותיו של עו"ד לעריכת המסמכים, דיווח העסקה ורישום הזכויות. בהצלחה. הערת מערכת:לקריאה נוספת: רישום מקרקעין