חכירה מחברה בע"מ

  • רכישת נכס מחברה מחוקה בע"מ
    אסף | 02/12/2007 09:36

    שלום, אני מתעניין ברכישת חנות בתל-אביב השייכת לאדם פרטי. החנות חכורה מחברה בע"מ לתקופה של 1000 שנים. בדקתי ברשם החברות, וראיתי כי החברה רשומה כ"מחוקה" עם חובות של כ-25,000 ש"ח. האם העובדה שהחברה מחוקה צריכה להפריע לי? האם יכולה להיות לכך השפעה על החזקתי בנכס? תודה!

    • חכירה מחברה בע"מ
      עו"ד משה כהן-זאדה | 02/12/2007 16:17

      שלום אסף. את התשובה לשאלתך ניתן למצוא בהסכם החכירה של החברה עם המוכר (ככל שישנו) וכן בשטר רישום החכירה בטאבו. כעקרון, אין מניעה לרכוש זכויות חכירה מהמוכר, גם אם החברה נמחקה, ובלבד עפ"י המסמכים הנ"ל למוכר אי שום זכויות או חובות לחברה הנ"ל ולמעשה החברה הנ"ל הינה ריקה מתוכן, באופן שלא יחסום לך כל אפשרות ניצול של הנכס בעתיד. על-כן, הננו שבים וממליצים לפנות לעו"ד המתמחה בתחום על מנת שיבחן את המצב המשפטי לאשורו והמסמכים הרלבנטיים. בהצלחה.

      • סליחה אבל מה זה "חברה מחוקה"?  לת
        סתם אחד | 02/12/2007 21:15

        • חברה מחוקה
          עו"ד זהר ארד | 03/12/2007 14:01

          מדובר במקרה שרשם החברות הפעיל את הסמכות שהוקנתה לו, והורה על מחיקת החברה מרישום פנקס החברות. התוצאה של מחיקת החברה הינה הפסקת "קיומה" של החברה. בדרך כלל, השימוש בסמכות של מחיקת חברה על ידי רשם החברות, נעשה בנסיבות בהן חברה הפסיקה לשלוח דו"חות שנתיים וכן הפסיקה לשלם את האגרה השנתית המוטלת על כל חברה.