חובת תשלום היטל השבחה

  • טענת התיישנות
    יוסי | 10/09/2007 22:37

    לפני יותר משלושים שנה מכרתי דירה. רק לאחרונה נעשתה הערכת שמאי לנכס מכיוון שבעלי הדירה מנסים למכור אותה. מסתבר שצריך לשלם היטל השבחה ובעלי הדירה תובעים אותו ממני. האם זה אפשרי? האם ניתן לטעון להתיישנות?

    • חובת תשלום היטל השבחה
      עו"ד משה כהן-זאדה | 11/09/2007 20:05

      שלום יוסי. ראשית, ככל ששאלתך היא לעניין התישנות תביעה, אני מציע כי תעלה אותה בפורום בתי משפט, המתאים לעניין זה. יחד עם זאת, אם הבנתי נכון, בעלי דירה אשר רכשו אותה ממך נאלצים כיום לשלם היטל השבחה בעת מכירתה והם דורשים ממך, כי אתה תשא בתשלום זה. ובכן, במקרה כזה ראוי שתשאל השאלה ממתי צמחה חובת התשלום בגין היטל השבחה? היטל השבחה חל בגין תכנית, הקלה או שימוש חורג שאושרו ע"י הועדה המקומית וככל שאיזה מאלה אושרו בתקופה שכבר לא היית בעלי הדירה - חובת התשלום אינה חלה עליך. עוד חשוב לדעת, כי בעת העברת הזכויות בלשכת רישום המקרקעין (הטאבו) הנך נדרש להמציא אישור הרשות המקומית הכולל אישור בדבר העדר חבות בגין היטל השבחה. לכן, ככל שהומצא על ידך אישור כזה בעת המכירה, ספק אם קמה עליך החבות לשאת בתשלום באותה עת. יחד עם זאת, חשוב לדעת, כי באופן כללי בהעדר התייחסות מתאימה בחוזה לגבי מי שישא בתשלום זה, הרי שעפ"י הדין חובת התשלום היא על מוכר הדירה. מכל מקום, על מנת לתת תשובה ממצה לעניין זה, יש ללמוד את כל פרטי המקרה ולעיין במסמכים הרלבנטיים ועצתי לך לפנות לעורך-דין העוסק בתחום שישיב פרטנית לשאלותיך. הערת מערכת:לקריאה נוספת: רישום מקרקעין