ואוו, כמה שאלות יש לך...

  • יזם הציע לנו פינוי בינוי בתל אביב ואנחנו מתקשים להסכים ורוצים הכוונה:
    יצחק | 09/08/2007 18:13

    1. קודם כל לא ברור לי למה הוא ביקש שנחתום על ייפוי כוח בלתי חוזר, לא ברור לי למה הכוונה (מה אני לא יכול לחזור בי?) 2. האם בכלל מקובל לנהל עם היזם מו"מ - למרות שאנחנו בעצם 24 דיירים ואני רוצה זכויות נוספות ולא מתאים לי לפנות בשם כולם וכל הברדק. 3. היזם לא כתב במסמך העבה שלו מה מספר תעודת הזהות שלו והכתובת, אלא רק את שמו- ובשם עו"ד מסוים שאני מכיר והייתי במשרד שלו: האם זה מחשיד?

    • ואוו, כמה שאלות יש לך...  לת
      המתלבט12 | 13/08/2007 09:46

    • פינוי בינוי
      עו"ד משה כהן-זאדה | 17/09/2007 16:06

      לאחרונה אנו עדים להרבה הצעות מפתות, לכאורה, מצד יזמים המעוניינים להקים פרויקט פינוי בינוי במקומות בעלי פוטנציאל נדל"ני. יצויין כבר עתה - רצוי מאוד לקבל יעוץ מקצועי מקיף בעניין זה (ולעיתים לא די בעו"ד בלבד) ולשלב יועצים בעלי ניסיון כבר בתחילת המו"מ עם היזם. על מנת לצמצם בעלויות וכן גם על מנת להפגין רצינות וכוח רב במו"מ ניתן לאחד כוחות כך שנציגות תנהל מו"מ בשם כל בעלי הדירות או רובם. במסגרת המו"מ יש לבדוק את זהותו של היזם ויכולותיו, מבחינה כלכלית, מקצועית ועוד, ולעמוד על הבטחונות שיסופקו על ידו להשלמת הפרויקט בהתאם להבטחותיו. חתימה על יפוי-כח ובוודאי שעל יפוי-כח בלתי חוזר (דהיינו שלא ניתן לחזור מההתחייבויות וההצהרות המופיעות בו) מוטב שתעשה, אם בכלל, במסגרת חתימה הדדית על ההתחייבויות של שני הצדדים ולאחר בדיקה מקיפה של יועץ משפטי מטעמכם!