ידועים בציבור

  • מהם ידועים בציבור?
    אמא של עמית | 26/10/2009 15:59

    בני חי עם אמה של בתו וביתם המשותפת בביתו השכור ללא נשואין. אין לי מושג אם יש בניהם הסכם כל שהוא, מה הופך אותה לידועה בציבור שלו , או שמא אין דיי בכך שהיא חיה איתו ומנהלת איתו משק בית משותף כבר חמש שנים.. בלי חשבונות בנק משותפים וכדומה. כל שידוע לי הוא שהיא רשומה כאם חד הורית בביטוח הלאומי . מה המשמעות של כך לגבי החוק אם היא חיה עם אבי ביתה.???

    • ידועים בציבור
      עו"ד מ. שיפמן | 26/10/2009 19:07

      שלום רב אין הגדרה אחת וחד משמעית. כעיקרון ניהול משק בית משותף, יחסי אישות, ילדים משותפים וכד' עשויים להוביל למסקנה שמדובר בידועים בציבור, אבל יחד עם זאת כדאי לדעת שביהמ"ש יכול להחליט שגם זוג שלא גר יחד מוגדר כידועים בציבור. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר