אכיפת פסקי דין- דיני משפחה

  • תעודות גירושין?
    ערן | 23/07/2009 09:29

    שלום רב! יש בידי החלטת גירושין של בית משפט באוקראינה , אודות גירושין שלי ושל אזרחית אוקראינית שהתחתנתי איתה בעבר, כאשר פניתי למשרד הפנים בארץ לשנות את הסטטוס שלי מנשוי לגרוש, נאמר לי כי אני צריך להביא את תעודת הגירושין, אולם זו אינה בחזקתי, ומה שיש בידי זו רק החלטת בית המשפט. שאלתי האם אני יכול לפנות לבית משפט פה בארץ עם החלטת בית המשפט האוקראיני ולבקש שיכירו בה?

    • אכיפת פסקי דין- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 23/07/2009 21:44

      שלום רב ישנו חוק שמדבר על אכיפת פסקי דין שניתנו בחו"ל. השאלה היא האם פסק דין מאושר בארץ יספק את משרד הפנים, כדאי לבדוק זאת עם משרה"פ לפני פתיחת ההליך המשפטי. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • אז ככה:
        ערן | 24/07/2009 09:32

        ראשית כל, אני מודה לך על תשובתך. שנית, זה כל העניין :שפה משרד הפנים מעוניין מעבר להחלטת בית המשפט שניתנה שם בתעודת הגירושין, וזו אינה נמצאת בידו של אבי.לכן ברשותך אחדד שוב את השאלה.האם על סמך החלטת בית המשפט בלבד ניתן לפנות לבית המשפט פה בארץ שיכיר בהחלטה , ויורה למשרד הפנים לשנות סטטוס.האם התהליך מורכב?כמה זמן הוא אורך? שוב תודה וסופש נעים.

        • האם קיבלת תשובה בעניין ביטול סטטוס נשוי אוקראינית?
          אילה | 21/01/2010 19:10

          הייתי שמחה לקבל פרטים אם כן וכיצד?