הסכם ממון

  • הסכם ממון
    יעל | 27/05/2009 07:16

    בוקר טוב, אנחנו זוג נשוי מעוניינים לערוך הסכם ממון לבד. 1.האם אני יכולה לרשום הסכם ממון עם בעלי לא בשפה משפטית כמובן ללא עזרת עורכי דין? 2.לאחר שיש הסכם הבנתי שצריך להגיש בקשה לבהמ"ש?מה זה? טופס שצריך למלא או בקשה שאני רושמת במילותיי?ומה אמור להיות תוכן הבקשה? 3.לאחר שיש בידי את טופס הבקשה+הסכם ממון כמובן לא חתום בידי עורך דין,אני אמורה לנסוע לבהמ"ש לפתוח תיק וייזמנו אותי לדיון? תודה מראש על התשובות

    • הסכם ממון
      יוסף | 27/05/2009 09:38

      חייבת ייעוץ עו"ד בתחום

      • הייתי בכל מקרה מעוניינת לבד זה לא נשמע כל כך
        יעל | 27/05/2009 13:44

        קשה בשביל לשלם את מה שהוא ביקש

    • הסכם ממון
      טו"ר אביעד אושרי | 27/05/2009 13:51

      הסכם ממון בין בני זוג נשואים צריך אישור ביהמ"ש. אכן, ניתן לעשות הסכם ממון באופן עצמאי ללא עו"ד או טו"ר, ואף ניתן לאשרו בביהמ"ש ללא עו"ד ובאופן עצמאי לחלוטין. עם זאת, כאשר הסכם ממון נערך בצורה בלתי מקצועית זה הסכם שעלול להיפרץ בנקל כאשר חלילה תזדקקו לממשו, לכן לעצתי רצוי מאוד ואף חובה באם אתם מעוניינים בהסכם ממון טוב שיעמוד במבחן המציאות באם תזדקקו לכך, עליכם לפנות לגורם מקצועי שינסח את הסכם הממון.

    • הסכם ממון- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 27/05/2009 15:55

      שלום רב כלל לא מומלץ לעשות זאת לבד שהרי אינכם בקיאים בחוק/פסיקה ואינכם יודעים מה הזכויות שלכם ומה צריך להיכתב ומה לא צריך להיכתב. רצוי לגשת לעו"ד שמתמחה בדיני משפחבה שיוכל לסייע בידיכם. ביהמ"ש אליו מוגש ההסכם יזמן אתכם ויאשר את ההסכם כפס"ד. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

    • מצורף הסכם ממון לדוגמא
      יורם | 30/05/2009 07:49

      שנערך ע"י עורך דין ואושר בבית המשפט, תוכלי להסתמך עליו ולנסח גם את שלכם באופן משפטי. בבית המשפט התהליך מאוד פשוט-ניגשים לבית המשפט לעינייני משפחה, משלמים את האגרה וקובעים לכם תור אצל שופט. השופט קורא בפניכם ומאשר את זה כפסק דין. לפי דעתי לאחר שתערכו את ההסכם תוכלו להתייעץ עם עורך דין לגביו בעלויות נמוכות יותר. אולי עורכת דין של נעמת. איני עורך דין והאחריות היא שלך בלבד.יש לי הסכם נוסף בעבודה, אוכל לסרוק גם אותו ולשלוח לך. יורם