הרבני

  • בה"ד
    שאול | 26/05/2009 17:38

    מדוע בית הדין הרבני מאפשר להציג ראיות לא קבילות כאשר האזרחי לא מאפשר?האם ניתן לעשות משהו בנדון?

    • הרבני
      יוסף | 26/05/2009 18:42

      משום שבית דין רבני שונה במהותו מהאזרחי דיניו הינם דיני הלכה

    • גם בית הדין כפוף להוראות חוקי מדינת ישראל  לת
      עו"ד מיקי חשמונאי | 26/05/2009 22:55

      • בית דין כפוף לחוקי המדינה
        שאול | 27/05/2009 07:48

        ואם הוא כפוף לחוקי המדינה מה אפשר לעשות על כך? האם אני יכולה לא לענות ולהתייחס על התוכן בקלטת לא קבילה

        • ערעור על ראיות
          יוסף | 27/05/2009 08:51

          הזכות לערער על ראיות ניתנת בבית משפט עליון. תיקח בחשבון שמשרדי חקירות המכבדים את עצמם עובדים בגיבוי עורכי דין הם מכירים את הפרצות בחוק,יש להם ציוד טכנולוגי מתקדם וכל ראייה שיציגו תהיה בייעוץ עם עורכי דין איתם הם עובדים תהליך גירושין בבית הדין הרבני הוא לרב תהליך ארוך ומייגע המצריך אורך רוח וסבלנות וכמובן כיס עמוק לטובת עורכי דין על כל בקשה או ערעור.

          • הערה נוספת
            יוסף | 27/05/2009 09:24

            אם מדובר בראיות שאספת עצמאית ולא דרך משרד חקירות רצוי שתיוועץ עם עו"ד בתחום הפלילי

    • בנושא זה
      חוני | 27/05/2009 14:30

      ולשאלה השנייה: האם הוראות החוק חלות גם על בתי דין רבניים? כבר בשנת תש"ן, קבע בית הדין הגדול לערעורים21, מפי הדיין הרב ש' דיכובסקי, שבית הדין יכול להסתמך על ראיה שהושגה תוך פגיעה בפרטיות, משום שהמונח "בית משפט" שבחוק הגנת הפרטיות אינו כולל בית דין רבני, ומשום כך הוראת הפסילה אינה חלה על בית הדין22.