תלוי מה כתוב בהסכם לגבי שינוי מגורים

  • שאלה
    דנה | 07/05/2009 15:13

    אני גרושה 5 שנים . בהם הגרוש לא כיבד את הסדרי הראיה. בחוזה הגירושים ישנו סעיף שבו כתוב שאם אינו לקוח את הילדים עליו לשלם עלות מטפלת לחלופין. הוא אינו מכבד את הסדר הראיה בטענה שאני עברתי להתגורר באזור אחר ולכן איננו מחויב.ואף עבר להתגורר במקום מרוחק בקצה הארץ. האם אני זכאית לכספים אלה ?

    • תלוי מה כתוב בהסכם לגבי שינוי מגורים
      אביהו | 07/05/2009 17:19

      לא כתוב כלום. הוא יכול לטעון שאין זה סביר שהיות ואת עברת לגור רחוק שהוא יגיע לביקורים ומה גם שהוא עצמו עבר. לטעמי נכון שתמצאו את האמצע למען הילדים.

    • אי קיום הסדרי ראיה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 08/05/2009 01:22

      דנה שלום, אם הסכם הגירושין אינו דן בשינוי הסדרי הראיה במקרה של מעבר דירה של מי מכם, בעלך לשעבר אינו יכול לפטור עצמו מקיומם או מתשלום המטפלת בגלל אי קיומם. היה ולדעתו יש לשנות את הוראות ההסכם, בגלל שינוי הנסיבות, עליו לפנות לביהמ"ש. כל עוד לא השתנה דבר, עליו לקיים את הוראות ההסכם. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים