איזון המשאבים נעשה אך ורק למה שנרכש מיום הנישואין

  • איזון משאבים?
    יעל | 03/05/2009 18:57

    הנני נשואה טריה. לבעלי נכסים שרכש לפני החתונה בכמליון ש"ח, ויש לו משכנתא ע"ס חצי מליון ש"ח. הנכסים רשומים על שמו. כעת אנו רוצים לקנות דירה. לי יש כסף נזיל שיכול להוות כ- 50% מערך הדירה, ואת היתר נשלם בעזרת משכנתא. שאלתי היא: במידה וחלילה נתגרש, האם איזון המשאבים יכלול גם את הנכסים שרכש לפני החתונה או רק את הדירה בה נגור (ותשולם בעיקר מכספי)?

    • איזון המשאבים נעשה אך ורק למה שנרכש מיום הנישואין
      אביהו | 04/05/2009 12:12

      ומכספים שנוצרו מיום הנישואין.

    • רכוש מלפני הנישואין
      עו"ד מ. שיפמן | 04/05/2009 21:15

      שלום רב רכוש מלפני הנישואין לא מתאזן. אם תגורו בדירה ותשלמו משכנתא תצטרכו לפרוע אותה ולחלק את היתרה ביניכם. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • תודה אבל זקוקה להבהרה
        יעל | 06/05/2009 18:04

        האם יתכן שבתקופת נישואינו נשלם את המשכנתא (כחצי מיליון שח) שהוא לקח על הנכסים שרכש לפני החתונה, ואם חלילה נתגרש הנכסים הללו (שערכם כמליון שח) ילכו בסופו של דבר רק אליו? בעוד שמהכסף הנזיל שיש ברשותי נקנה דירה ונגור בה והיא תתחלק אח"כ חצי חצי?