לא פשוט בכלל...

  • האם ניתן לדרוש ביטול לחתימה על ויתור על ירושה?
    אביבה | 26/04/2009 00:51

    אחותי ואני חתמנו על ויתור על צו ירושה לאימי כאשר אבי נפטר ולא השאיר צוואה אחריו. וזאת לאחר שהבטיחה ואמרה בעל פה שהיא תעביר אלינו שליש ממה שהותיר. התנאי נאמר בעל פה ואנו בתום לב האמנו כי הדבר ייעשה. מאז עברו כשלוש שנים והכספים שהובטחו לנו לא הגיעו אלינו. מה אנו יכולות לעשות במקרה זה?

    • לא פשוט בכלל...
      אביהו | 26/04/2009 10:02

      כרגע כל החלק שלכן בירושה נמצא ביד האימא והיא יכולה לעשות כרצונה, מתי שתרצה ואיך שתרצה - נראה רע! אתן צריכות כרגע לשמור על מערכת יחסים טובה עמה ולרכז לידכן כמה שיותר מסמכים הנוגעים לאותה ירושה והרכוש שקיים היום כולל חסכונות וכו'. ברגע שיש בידכן את הנ"ל תוכלו לגשת לעו"ד ולהתייעץ איך מבקשים או מאלצים את אותה לעמוד בהבטחתה ובתקווה שלא בזבזה כבר חלק ניכר מהכסף. בחוסר בררה אתן יכולות לשכור אותו ולבקש עתירה לבית המשפט שיורה על עיקול אותם נכסים עד לדיון בחלוקה כפי שהבטיחה. לא פשוט! אני בעד לערב גורם שלישי ונייטרלי ובעל השפעה שיכול לעשות סדר בנושא כי לצאת למלחמה משפטית אולי תביא לכן את השליש המדובר אך תפסידו את היתר שישאר ביד האם כשתלך לעולמה.

    • דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 26/04/2009 15:40

      אפשר להגיש תביעה משפטית נגד האימא. צריך להביא בחשבון את מחיר הפגיעה במערכת היחסים ביניכן. אם זה מה שאת רוצות, יש צורך להיוועץ עם עורך דין