nמה שקובע זה רצון המנוח ולא טעות דפוס

  • דחוף!!!! טעות בצוואה האם עילה להתנגדות?
    יורש | 27/03/2009 15:39

    דודי נפטר והשאיר צוואה אחריו. בטעות עוה"ד שניסח את הצוואה כתב כי המוריש מצווה את חלקו מירושת בית הוריו מר X וגב Y ז"ל שקיבל על פי צו קיום צווואה מיום:ZZZZZZ, לבנו יחידו. מתברר שבטעות העו"ד שגה בשמה של אימו ז"ל של המוריש (הגבY). נניח, במקום לכתוב "... ירושת בית הוריו אברהם וטובה ז"ל" כתב העו"ד אברהם ואהובה ז"ל. לכאורה זו טעות ממש זניחה. האם היא עילה לטענת התנגדות? ואם תהיה כזו איך מתמודדים איתה? האם רצוי לפנות לעו"ד שערך את הצוואה ולבקש ממנו כבר עתה שיגיש לרשם תצהיר לפיו שגה עוד לפני שתוגש בקשת קיום הצוואה? או להניח לזה?

    • nמה שקובע זה רצון המנוח ולא טעות דפוס
      ש | 27/03/2009 19:27

      פגמים בצוואה שאינם מהותיים נתנים לתיקון על פי חוק הירושה ובלבד שרצון המנוח יתקיים.אם יהיו מתנגדים תתחילי לדאוג .ש