בקשי אולי פסק דין הצהרתי לפיו הדירה שלך

  • דירה במתנה
    אלי | 29/01/2009 10:46

    שאלה ששאלתי בפורום מקרקעין אך נראה כי זה הפורום המתאים: קיבלתי דירה במתנה מדודי שנפטר לפני רישום הדירה בטאבו על שמי, יש בידי תצהירים על המתנה חתומים ע"י נוטריון,העיסקה דווחה לרשות המיסים ושולם מס רכישה. כיצד אני רושם את הדירה על שמי בטאבו? קיבלתי כמה תשובות: אחת מהן להוציא צו ירושה,אך צו ירושה מחלק את הנכסים בין היורשים כולל הדירה,קראתי גם שמנהל העזבון חייב לכבד את הבקשה אך מי מנהל את העיזבון? בקיצור לא קיבלתי תשובה מספקת ומלומדת על הענין. אבקש את עזרתו של מי שמתמחה בנושא תודה * הערת מערכת: לקריאה אודות תרגום נוטריוני >>

    • בקשי אולי פסק דין הצהרתי לפיו הדירה שלך
      ש | 29/01/2009 10:58

      את יכולה לבקש פסק דין הצהרתי לפיו קבלת המתנה את הדירה והיא צריכה לעבור על שמך עם פסק דין כזה תגשי לטאבו.

      • מומחה
        אלי | 29/01/2009 11:01

        תודה על התשובה, ביקשתי תשובה ממומחה, פס"ד הצהרתי אינו מחייב את הטאבו.

        • פסק דין הצהרתי אינו מחייב את האטבו
          ש | 29/01/2009 19:21

          מעניין מאד , הייתי שמחה לדעת כיצד קבעת כי פבק דין הצהרתי אינו מחייב את הטאבו.זה באמת חשוב לי. כי אני עומד מול בעל דין שעשה זאת...אנא הסבר על מה אתה מסתמך האומרך כי פסק דין הצהרתי אינו מחייב את הטאבו.זה חשוב לי מאד. תודה

          • תבדקי
            אלי | 29/01/2009 20:05

            אני לא עו"ד, אבל לפי מה שהבנתי ממאמרים שקראתי בנושא זה המצב ,אבל תתיעצי כמובן עם עו"ד.

    • דירה במתנה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 29/01/2009 22:48

      אלי שלום, אם הדירה ניתנה במתנה לפני מות דודך, היא אינה חלק מהעזבון, גם אם נכתבה בצוואה הוראה לגביה, ולמנהל העזבון אין כל סמכות לגביה. מדבריך כי כבר דווחה העיסקה לשלטונות המס, עולה כי קיימים המסמכים הנדרשים להוכחת המתנה. פנה לנוטריון שערך את התצהירים ו/או לייעוץ אישי באתר, כדי שיסיעו בידיך בעניין הדרך להשלמת הרישום. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים